Turul insulei Lefkada intr-o zi
» Oferte Insula Lefkada

17.02.2015 Grecia

Turul insulei Lefkada intr-o zi

Dacă sunteți în vacanță pe inusla Lefkada cu transport propriu, insula grecească pe care se poate ajunge cel mai ușor cu automobilul personal, o idee excelentă de dinamizare a experienței de relaxare pe plaje superbe ale insulei este de a rezerva o zi unei excursii de tip road-trip pe suprafața acesteia.

Astfel, ideal este să porniți din zorii zilei, când temperatura nu atinge cotele de vârf, pentru a nu porni la drum deja surmenați. Prima destinație recomandată este nordul insulei, urmând să vă lăsați către est. În nord puteți admira clădirile specifice și mai apoi spre est, unde veți putea admira pădurea de catarge care se întinde de-a lungul țărmului.

Poposiți pentru odihnă și o lecție de istorie la cetatea-castel Agia Mavra, care datează din secolul al XIV-lea, fiind pe rând sub ocupații diverse. Particularitatea cetății din punct de vedere arhitectural constă în faptul că zidurile sale dispuse hexagonal sunt înconjurate de jur împrejur de ape. Înăuntru este găzduit și un lăcaș de cult ce poartă aceeași denumire de Agia Mavra, dar mai multe detalii veți afla la fața locului.

După Agia Mavra vă puteți face o oprire la mănăstirea Faneromeni, din zona muntoasă a insulei, unde se oficiază slujbe și de unde puteți cumpăra suveniruri și obiece de cult. De asemenea, de la altitudinea unde este dispus domeniul mănăstirii veți putea avea parte de o priveliște deosebită asupra orașului Lefkada. În continuare, este interesant de bifat și satul pescăresc Agios Nikitas, de pe partea de vest a insulei. Acolo timpul parcă a stat în loc și debordează de un echilibru și energie pozitivă extraordinară, perfectă pentru încarcarea bateriilor. După aceea, se pot vizita stațiunea Vasiliki, unde puteți și reveni, consacrând o zi întreagă multiplelor activități de agrement propuse. De la Vasiliki puteți pleca spre Sivota, de asemenea un sat de pescari, dar cu o identitate autentică și deservit de un port de unde pescarii pleacă în larg și se întorc cu pește proaspăt. De aici puteți încheia ziua cu o vizită în orașul Nydri, unde puteți lua masa sau admira arhitectura clădirilor și observa viața locuitorilor pe ritmuri grecești. 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii