Top plaje si obiective turistice din Corfu - Recomandari turistice pentru Corfu
» Oferte Insula Corfu

24.10.2016 Grecia

Top plaje si obiective turistice din Corfu - Recomandari turistice pentru Corfu

În fiecare vară, insula Corfu atrage mii de turişti, graţie monumentelor istorice și religioase, satelor pitoreşti, peisajelor și ospitalitaţii localnicilor. Orașul Corfu vă încântă cu obiectivele sale turistice, monumentele din timpurile medievale, printe care Cetatea Veche, noua cetate, Liston și Biserica Sfântul Spiridon, protectorul insulei. Din programul vizitelor nu trebuie să lipsească Insula Soarecelui, Palatul Achilleion, Manastirea Paleokastritsa, pe care le veţi descoperi în rândurile ce urmează.

Castelul Gardiki

Este un castel bizantin din secolul 13, aflăt pe coasta de sud vest a insulei,  într-un cadru de vis, înconjurat de plantaţii de măslini, deasupra satului cu acelaşi nume. Castelul este considerat unul dintre vestigiile arhitecturale cele mai impunătoare din Insulele Ionice, împreună cu Angelokastro, castelul Kassiopi și cele două fortărețe venețiene din oraşul Corfu, Cetatea și Noul Fort.

 La castel se poate ajunge uşor, el fiind vizitat de mii de turişti, în fiecare an.

*Pont Direct Booking: La sud de castel se află lacul Korissia, separat de mare printr-o fâşie îngustă de uscat, ce merită vazut.

Oraşul Corfu 

Oraşul Corfu este capitala şi principalul port al insulei şi unul dintre cele mai populate (30.000 locuitori) orașele din Insulele Ionice. Construit pe un promontoriu, oraşul afişează o arhitectură unică, puternic influențată de diferite dominații, cum ar fi siciliană, veneţiană, franceză și engleză. Amalgamul de stil arhitectural oferă oraşului un farmec unic, iar caracterul și atmosfera sa amintesc de orașele italiane Napoli şi Sorrento. 

O multitudine de monumente interesante împodobesc oraşul Corfu: Fortareaţa venetiană nouă şi cea veche, Piaţa Sfatului, Piața Sfinților, Academia Ionică și Palatul Sfântul Mihail, piaţa Esplanade (Spinada).

 *Pont Direct Booking: Dacă ai şansa, vizitează clădirea Liston, construită în timpul ocupaţiei franceze, în stilul Rue de Rivoli din Paris. Interiorul sau adăpostește cele mai elegante si luxoase  cafenele și restaurante de pe insulă. Este probabil cea mai cosmopolita zonă din Corfu.

orasul corfu

 

Palatul Achillion

Se află în pitorescul oraş Gastouri, la 10 km de oraşul Corfu. El a fost construit în anul 1890, de catre Elizabeta, Împărăteasa Austriei (Sissi), care a dedicat aceasta reşedinţă de vară eroului grec Ahile. Construcţia nu este renumită numai pentru arhitectura sa, ci şi pentru grădinile sale imperiale.

*Pont Direct Booking: Aici s-a nascut prinţul britanic Phillip şi tot aici a fost filmată şi pelicula din seria James Bond, “For your eyes only”.

Achillion

 

Plaja Mirtiotissa 

Considerata ultimul paradis al insulei Corfu, plaja este preferata nudiştilor de toate vârstele, fiind un loc izolat şi greu accesibil, între satele Pelekas şi Vatos. Plaja este inconjurată de stânci, păduri de pini, mirt şi tufişuri de cimbru. Este împarţită în 3 zone, dintre care doar cele laterale sunt populate de nudişti.

*Pont Direct Booking: Din punct de vedere geografic, plaja este foarte interesantă, întrucât valurile şi furtunile din timpul iernii curăţă întreaga plajă, în timp ce valurile din timpul primăverii aduc nisip proaspat, pentru a o reface.

Plaja Mirtiotissa

 

Paleokastritsa 

Este situat pe coasta de nord-vest a insulei, la 25 km de oraşul Corfu şi este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Corfu, ce îmbină în mod neobişnuit turismul cu viaţa monastică a comunităţii. Staţiunea este memorabilă în principal pentru peisaj, plajele excepţionale şi apele ideale pentru înot şi sporturi de apă. Oferă, de asemenea, diverse facilităţi pentru turişti: restaurante, supermarket-uri, cafenele, magazine, baruri. Principala atracţie este plaja din Paleokastritsa, amenajată cu sezlonguri, umbrele, bărci cu motor și canoe de închiriat.

*Pont Direct Booking: La fiecare capăt al plajei se află ambarcaţiuni care oferă excursii până la peşterile şi grotele din apropiere. 

Paleokastritsa

 

Aqualand

Se află la 7 kilometri distanta de Corfu. Parcul este imens, are o suprafaţă de peste 70000 de metri patraţi şi parcare gratuită. Toboganele sunt innovative şi împartite pe categorii, de la uşoare, până la foarte abrupte.

*Pont Direct Booking: Este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa

aqualand corfu

 

Palaio Frourio (Fortul Vechi)

Fortul Vechi este o cetate veneţiană aflată pe o insulă stancoasă, în partea de est a oraşului Corfu. Locatia a fost iniţial o peninsulă, dar inventivii veneţieni au săpat un şant cu apă, pentru a o transforma în insulă, pentru mai multă siguranţă. Astazi adăposteşte biblioteca publică din Corfu, precum şi biserica mică a Sf. Gheorghe, construită în 1840.

*Pont Direct Booking: În galeria de artă se regăsesc picturi ce datează din secolul I, unele dintre cele mai vechi din lume!

Insula Soarecelui

Aceasta este simbolul oraşului Corfu. Este o insulă foarte mică, care adăposteşte biserica bizantină Pantocrator, construită în secolul al 11-lea sau al 12-lea. Insula este situate chiar la sud de oraşul Corfu, în apropierea stațiunilor Perama și Kanoni si este considerată un muzeu natural, motiv pentru care accesul vizitatorilor este interzis. Singura zi a anului în care se permite accesul în interiorul mânăstirii este 6 august, când se sărbătoreşte "Schimbarea la Față a lui Isus".

*Pont Direct Booking:  La nordul insulei este o insulă mai mică, Vlacherna, care acum este legată de uscat printr-un dig îngust. 

insula soarecelui

 

Urmareşte un meci de cricket

Rămăşiţă a zilelor coloniale britanice, în fiecare vară piaţa Esplanade găzduieşte un meci de cricket care are loc între jucători aparţinând clubului de cricket de pe insulă şi o echipa alcătuită din vizitatori. 

*Pont Direct Booking: încearca experienţa, este interesantă

 

Plaje Corfu recomandate

Agia Varvara este o plajă îngustă cu nisip fin, roşiatic, marginită de un perete de piatră. Este situată pe partea de Sud-Vest a insulei, la aproximativ 5 km sud de hotelul Aquis Sandy Beach. Are o porţiune amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, însa cea mai mare parte este sălbatică.

Glyfada e considerată drept cea mai bună plajă din Corfu. Are blue flag, nisip galben şi fin, iar apa e puţin adânca, intrarea în mare fiind lină. Are o lungime de aprozimativ 1 km şi este situată pe partea de vest a insulei, între Ermones şi Pelekas.  plaja Glyfada

 

Paleokastritsa are 3 plaje Blue Flag şi un peisaj deosebit. Prima este cea de la baza hotelului Akrotiri, iar celelalte două sunt în capătul staţiunii, la baza muntelui pe care este construită Manastirea Agia Panagia. Cea mai mare dintre ele are nisip fin, iar celelate două sunt cu nisip şi pietricele. Paleokatritsa este paradisul pasionaţilor de scufundări, apele cristaline ale celor 6 golfuleţe lăsându-i să descopere fascinanta lume a subacvaticului. De aici se organizează şi scurte plimbări cu barca sau cu celebrul submarin galben.

Plaja Kalami & Kouloura se află în nord estul insulei, la numai 5-6 km sud de Kassiopi, şi este o plajă formată din piatră alba, de diverse dimensiuni. Are blue flag şi este frecventată de cei care caută liniştea.

Plaja Agios Georgios se află în partea de nord vest a insulei, la doar 7-8 km de Paleokastritsa. Partea nordica este mai îngustă şi cu o adâncire mai bruscă a nivelului apei, iar partea sudică este mai lată şi cu intrare lină în mare. Este amenajată şi dispune de mai multe baruri şi taverne. Are Blue Flag, iar în sezon este destul de aglomerată.

Canal d’amour reprezintă partea cea mai renumită a staţiunii Sidari şi se află în partea de nord a insulei. Aici, apa a sculptat diverse forme care de care mai interesante în roca moale din care este compusă faleza. Astfel, se pot observa o mulţime de peşteri subacvatice, dintre care cea mai renumită este Canal d’ amour, un canal de aproximativ 10-15 m lungime, despre care grecii spun că, după parcurgerea lui, îţi vei intalni dragostea adevarată. Plajele au Blue Flag, nisip fin şi o intrare lină în apă. Atât în sezon, cât şi în extrasezon, este foarte aglomerată şi frecventată în principal de tineri. Are porţiuni amenajate cu sezlonguri şi umbreluţe, cât şi zone în care turiştii pot sta pe prosoape.

Canal d’amour

 

Plaja Avlaki este situata în partea de nord est a insulei, într-un golfuleţ, la aproximativ 500-600 de metri de staţiunea Kassiopi. Faptul ca este mai retrasă de vuietul staţiunii, îi conferă un grad de ocupare scăzut, aici ajungând doar cunoscătorii zonei. Este formată din pietricele roz, are Blue Flag şi o apă impecabilă. În sezon, este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, doritorii având la dispoziţie posibilitatea de a închiria bărci. Intrarea în mare este relativ lină, iar zona este înconjurată de vegetaţie formată preponderent din măslini.

Kassiopi Beach se află la intrarea în staţiunea cu acelaşi nume dinspre Roda. Este o plajă mică, cu Blue Flag, compusă din pietricele de diverse dimensiuni. În sezon, este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, iar în imediata apropiere se găsesc câteva baruri şi taverne. La intrarea în apă se recomandă folosirea papucilor.

Roda Beach se află în nordul insulei, la mijlocul distanţei dintre Sidari şi Kassiopi. Are o lungime de peste 1 km şi o intrare lină în mare. Are Blue Flag şi este compusă din nisip fin. Deoarece este destul de lată, în sezon este foarte aglomerată. De-a lungul plajei sunt zeci de baruri, puburi şi taverne. Distanţa până în Rhodos Town este de 35 km.

Kalamaki Beach se află în golful Apraous, foarte aproape de Agios Spiridonas, pe partea de nord a insulei. Are o lungime de peste 800 m şi este formată din nisip şi pietricele. Intrarea în mare este lină. Deoarece se află între staţiuni, în sezon se amenajează cu sezlonguri doar partea de vest, unde se află şi un bar, restul rămânând sălbatică.

Agios Gordios Beach este situată la 18 km sud vest de capitală si este una dintre cele mai pitoreşti de pe insulă. Are o lungime de peste 1 km şi distincţia Blue Flag. Este formată din nisip fin, iar intrarea în apă este lină. Deoarece staţiunea este foarte dezvoltată, în sezon se aglomerează destul de mult.

Agios Gordios

 

Excursii opţionale în Corfu

Seara greceasca (zorba corfiota)

O seară extraordinară în stil grecesc. Aveti la dispoziţie mâncare şi băutură tradiţional grecească, servită în renumita şi cea mai veche tavernă de pe insulă, taverna Tripa, deschisă în anul 1936. 

Croaziera peşterilor albastre Paxi şi Antipaxi

Veţi pleca din portul Insulei Corfu cu vaporul Ionian Sun, care are o capacitate de 300 persoane, spre Insula Paxi. Prima oprire va fi, după aproximativ 2h, la Peşterile Albastre (peşterile marine). Veţi merge apoi în Antipaxi, unde veţi face sărituri de pe vapor, în minunata apa albastră, la o distanţă de cca 100 m de ţărm. Ultima oprire a zilei este de 2h ăn Gaios, oraşul - capitală al insulei Paxos. Gaios este un oraşel viu, un loc excelent pentru a savura mâncare tradiţional grecească sau pentru a cumpăra suveniruri fabricate pe insulă.

Marele tur al Insulei Corfu

În acest tur aveţi ocazia să vizitaţi cele mai frumoase atracţii, atât naturale, cât şi istorice, ale insulei Corfu. Veţi merge în Gastouri, la Palatul Impărătesei Sisi, “Achilleon”. Se merge apoi în Perama, unde veţi coborî la Biserica Vlaherna şi unde veţi putea fotografia Insula Pontikonisi (Insula Soarecelui). Pe Pontikonisi se află Biserica Schimbării la Faţă a lui Iisus. Vă îndreptaţi spre Corfu Town, admirând Esplanada oraşului Kerkira şi apoi pe celebrul Liston către Catedrala Sf. Spiridon (părintele spiritual al insulei) şi către Mitropolie, unde sunt moaştele Sf.Teodora. Mergeţi apoi la o distilerie, unde veţi degusta din produsele fructului local Kuam-Kouat. Continuaţi drumul spre Paleokastrita, unde veţi vizita vechea Mânăstire a Maicii Domnului (Pânăghia). După Mânăstire opriţi în portul Paleokastritei, pentru o plimbare cu Submarinul Galben (optional), explorând adâncurile mării şi dantelăria staţiunii. Vă veţi îndrepta apoi spre satul Lakones şi veţi opri la Bellavista, unde veţi admira cea mai fascinantă panoramă a întregii zone.

Croaziera la grotele Nausicai (pranzul este inclus)

Plecarea se face din cel mai pitoresc port al insulei, Alipa situat în Paleokastrita. Vă plimbaţi de-a lungul coastei de vest a insulei, îndreptându-vă către prima grotă, Grota Nausicai. Cea de-a doua o veţi descoperi chiar pe plaja pustie pe care vasul acostează. Pe plajă gasiţi sezlonguri şi umbrele contra cost. Aici veţi vizita grotele, veţi face plajă şi snorkeling. 

nausica

 

Croaziera Paxos-Parga

Veţti pleca din portul Insulei Corfu cu vaporul Ionian Sun, care are o capacitate de 300 ,re Insula Paxi. Prima oprire va fi după aproximativ 2h in Gaios, oraşul - capitala al insulei Paxos. Gaios este un oraşel viu, un loc excelent pentru a savura mâncare traditional grecească sau pentru a cumpăra suveniruri fabricate pe insulă. Veţi pleca apoi spre partea continentală şi veţi opri pentru 3h în oraşul port Parga. 

paxi

 

Aventuri în Albania

Pătrundeţi pentru o zi în lumea fascinantă şi totodată enigmatică a Albaniei, alăturându-vă croazierei unde veţi avea şansa să vizitaţi Albania din portul Agii Saranda, un port -oraş cu o bogată istorie. Puteţi merge cu pasaport sau C.I. şi veţi plăti pe vapor taxa vamală spre Albania. Turul către Butrint, un mic univers cu 3000 de ani de istorie mediteraneană, situat într-un mediu de o frumuseţe excepţională. Acesta a fost locuit încă din timpuri preistorice şi a fost recunoscut ca oraş de Epirus al-IV-lea d.C. Alături de ghid, vizitatorii vor descoperi teatrul antic, băile, Basilica, castelul şi multe alte monumente înfrumuseţate de pădurea care înconjoară oraşul antic. Pe drumul către Butrint veţi admira micile oraşe albaneze, canalul pietros din Tsounka şi râul Bistrica, lacul din Butrint şi frumoasele insule Vivari Kanali, cu cetatea lui Ali Pasha. La întoarcere, veţi servi prânzul în Agii Saranda.

Butrint

 

Scuba diving

Lumea subacvatică este în ape pe cât de multicolore şi uimitoare, pe atât de misterioase - ceea ce o face şi mai atractivă iubitorilor de diving. Veţi merge până în staţiunea Ipsos, de unde veţi urca pe barcă şi veţi merge spre partea de est-nord a insulei până în Nissaki. Acolo veti sta la plajă până în jurul orei 15:00, timp în care veţi face instructajul şi scufundarea de 35 de minute. 

ipsarion

 

Aqualand

Aqualand Corfu va ofera acces  la toate toboganele, piscinele şi celelalte surprize amenajate pe teritoriul parcului. Piscina cu  valuri oceanice, Black Hole, Kamikaze, tobogane uriase, Lazy River, Crazy River, jacuzii şi multe altele pe o suprafaţă de 12.000 mp, vă aşteaptă pentru a petrece aici o zi de neuitat. 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii