Top plaje si obiective turistice din Zakynthos - Recomandari turistice pentru Zakynthos
» Oferte Zakynthos

21.10.2016 Grecia

Top plaje si obiective turistice din Zakynthos - Recomandari turistice pentru Zakynthos

Zakynthos este printre cele mai frumoase şi populare insule din Marea Ionică, renumită pentru plajele şi golfuleţele de nisip şi viaţa de noapte intensă. O data ajuns pe insulă, nu rata o excursie cu barca la Navagio sau la Blue Caves, mergi în căutarea ţestoaselor Caretta – Caretta sau relaxează-te pe una din plajele izolate.

Descopera 5 dintre cele mai fascinante şi memorabile locuri din insulă, pe care nu trebuie să le ratezi. Alege, din lista plajelor recomandate, pe cea care ţi se potriveşte!

Epava Navagio

Ascunsă într-un golf izolat pe coasta de nord a insulei Zakynthos, Navagio Beach este una dintre cele mai mari şi exclusiviste atracţii ale vizitatorilor de pe insulă. Navagio este pe locul 10 in top 10 plaje din lume, fiind cea mai fotografiată şi mediatizată plajă din Grecia. 

Plaja cu nisip alb strălucitor şi apă de un albastru ireal este umbrită de stânci dramatice din marmură albă. Deşi accesul pe plaja se face doar de pe mare, Epava Contrabandistilor (Panagiotis) este intens vizitată, graţie popularităţii sale. Recomandăm vizitarea ei dimineaţa sau după-amiaza târziu şi asigurarea unor provizii minime (apă, cremă de plajă, umbrela), întrucât plaja este neamenajată.

La 183 m deasupra plajei, pe crestele care înconjoara plaja, se află un punct de belvedere din care poti admira plaja în toată splendoarea ei.

*Pont Direct Booking: Închiriază un ATV sau o maşina pentru a ajunge la Navagio şi aşteaptă apusul soarelui; te vei bucura de o imagine mult mai dramatică asupra golfului

plaja navagio

 

Blue Caves (Grotele Albastre)

Aflate pe coasta de vest a insulei şi accesibile doar de pe apă, acestea sunt formaţiuni geologice, faimoase pentru capacitatea lor de a reflacta albastrul vibrant al apei în pereţii stâncoşi. Succesiunea de reflecții luminoase creează o atmosferă aproape magică, în special la răsăritul sau apusul soarelui. 

*Pont Direct Booking: Grotele albastre trebuie vizitate în lumina dimineţii pentru a le savura în toată splendoarea lor

blue cavea

 

Capul Keri

Extins în partea sudică a insulei, Capul Keri este o coastă stâncoasă cunoscută pentru panorama superbă, farul şi cele două roci ce ies din mare. Cel mai bun loc de vizionare este punctul de observație al tavernei situată pe drumul către far. 

Capul Keri este, de asemenea, locul în care s-a ridicat cel mai înalt catarg din Grecia, de 30 m înalţime.

*Pont Direct Booking: în această zonă te poţi bucura de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din insula

ipsarion

 

Broscuţele Caretta Caretta

Caretta Caretta, cele mai mari broaşte ţestoase din lume, migreaza în golful Laganas în lunile iunie, iulie şi august, pentru a depune ouăle, şi sunt o adevarată atracţie turistică a insulei Zakynthos. Golful este cel mai mare loc de cuibărit al ţestoaselor din Mediterană şi este zonă protejată, fiind supravegheată de ecologişti pe toată perioada anului. Sunt interzise sporturile acvatice în acest perimetru.

*Pont Direct booking: Trebuie ştiut că toate plajele care au zone protejate se închid după apusul soarelui şi se deschid după răsărit. Plajele Gerakas şi Sekania sunt preferatele ţestoaselor, astfel că sunt şanse mari ca aici să le întâlniţi pe plajă sau în apă.

caretta caretta

 

Zante Town

Capitala insulei Zakynthos este Zante Town, situat la poalele dealului Bohali. Deşi este cel mai mare oraş de pe insula, Zante nu are o plajă amenajată. O plimbare prin suburbia Bochali, mai ales la apusul sorelui, este aproape la fel de obligatorie ca excursia la Navagio. 

*Pont Direct Booking: Din vârful dealului poţi admira cea mai spectaculoasă panoramă a oraşului Zante, loc îndrăgit de fotografi

zante

 

Laganas şi Kalamaki

Laganas este centrul de divertisment al insulei, un loc recomandat celor care iubesc viaţa de noapte. Străzile principale sunt împânzite de cluburi, baruri şi restaurante tip fast-food. Kalamaki, situată la est de Laganas, este o staţiune recomandată famiilor cu copii. Asemănătoare cu plaja din Laganas, plaja cu nisip din Kalamaki este foarte lungă si are o intrare în apă foarte lină.

Plaje Zakynthos recomandate:

Plaja Navagio: pentru peisaj şi apa de un albastru incredibil 

Plaja Dafni: rustică şi izolată, printre măslini pitici; tavernele din zonă oferă sezlonguri gratuite

Banana Beach: se află nu foarte departe de Dafni, are nisip fin, iar apa de acelaşi albastru ireal. Este renumită pentru sporturile acvatice care se pot practica aici şi care atrag mulți amatori de adrenalină

Plaja Gerakas: este parc natural pentru testoasele Caretta Caretta, astfel că accesul pe plaja este permis până la orele 19:00. Nisipul este foarte fin şi apa extrem de curată.

Plaja din Portul Vromi: este o plajă mică, dar fermecătoare şi pitorească. 

Plaja din Agios Nikolas: plaja este cu pietriș, iar apa este destul de adâncă. O parte din zonă este amenajată cu baruri, taverne, magazine. Este, totodată, punct de închiriere a bărcilor pentru vizitarea insulei Kefalonia.

plaja marathonisi

 

Plaja Laganas: este cea mai întinsă plajă din Zakynthos, cu nisip fin. În mare parte este amenajată, iar în anumite porțiuni accesul este restricționat, pentru a proteja cuiburile de țestoase.

Plaja Kalamaki: este o plajă liniștită, recomandată familiilor cu copii

Plaja din insula Marathonisi: plajă paradisiacă, cu nisip fin, situată pe insula Marahonisi din golful Laganas.

Plaja Argassi: plaja din populara stațiune Argassi este o plajă întinsă, cu nisip fin şi intrare lină în apă. Este foarte liniștită, recomandată familiilor cu copii

Plaja din Tsilivi: a doua ca mărime după Laganas, este o plajă cu nisip fin și pietriș, cu intrare lină în mare

plaja zakynthos

 


În timpul vacanţei tale în Zakynthos, merită să încerci una sau mai multe excursii opţionale

Navagio

Shipwreck Bay sau Golful Epavei este cea mai faimoasa plaja din Zakynthos si una dintre cele mai renumite din Grecia. Plecand din portul Zante admiră toata partea de Nord-Est a insulei cu frumoasele plaje Tsilivi, Xigia, Alykes şi Alikanas, înoata în apa albastră de lânga Blue Caves şi acostează timp de 90 m în impresionantul golf al Epavei. 

• Caretta-Caretta

O incursiune în lumea broaştelor ţestoase Caretta-Caretta.

La bordul Submarinului Galben vei avea ocazia să observi faimoasele ţestoase în mediul lor natural, precum şi alte vietăţi marine din Marea Ionică. Copiii, şi nu numai, vor fi total captivaţi de această experienţă. Turul se încheie cu o oprire pe insula Marathonisi, unde vei putea înota şi bucura de soare. 

• Turul insulei

O excursie prin intermediul căreia vei avea posibilitatea să explorezi întreaga insulă, de la zona muntoasă pâna la ţărmurile dantelate ale Zakynthosului. Se trece prin sate tradiţionale de munte, se vizitează una dintre cele mai vechi fabrici de ulei de masline de pe insulă, unde vei putea vedea întregul proces de fabricaţie a acestuia. Vizitezi apoi faimoasa mânăstire Anafonitria din secolul 15, locul în care patronul insulei Zakynthos, Sf. Dionysios, şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. Ziua se incheie cu o degustare de vinuri la crama Callinico, unde participi la prezentarea intregului proces de fabricare a apreciatelor vinuri locale.

• Kaiki

Modalitatea cea mai bună de a ne relaxa înainte de lungul drum spre casă.

O călătorie cu vaporaşul la Keri Caves şi Marathonisi Caves, cu două opriri în locuri spectaculoase pentru a înota şi a te bucura de frumuseţea deosebită a unor plaje izolate. Pe drumul de intoarcere ai ocazia de a admira faimoasele ţestoase Caretta-Caretta.

• Olympia

Al doilea cel mai vizitat sit arheologic dupa Acropole din Grecia, Olympia este locul de naştere al Jocurilor Olimpice, ce adapostea, în antichitate, cel mai mare templu dedicat lui Zeus. Vei avea timp liber pentru cumparaturi, iar la prânz nu va lipsi din meniu tradiţionalul souvlaki.

olympia

 

• Kefallonia

O călătorie fascinantă către cea mai mare insulă din arhipelagul Ionian.

Vei vizita mânastirea Sf. Gherasim, protectorul insulei, apoi lacul Melisani de unde vei putea merge cu barca pentru a vedea minunata peşteră Drogarati. Vei face o oprire la plaja Myrthos pentru fotografii, de unde se pleaca apoi către Argostoli, capitala insulei. Acolo vei servi prânzul într-o pitorească taverna şi vei admira oraşul înainte de a pleca spre Zakynthos.

melisani

 

  

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii