Top plaje si obiective turistice din Thassos - Recomandari turistice pentru Thassos
» Oferte Thassos

20.10.2016 Grecia

Top plaje si obiective turistice din Thassos - Recomandari turistice pentru Thassos

Cu o istorie bogată, situri arheologice împraştiate de-a lungul insulei, plaje minunate, o varietate de activități și oameni prietenoși, Thassos a devenit una dintre acele insule în care turiștii se întorc an după an. 

Numită si Insula de Smarald, Thassos este un loc de o frumuseţe fascinantă, cu relief muntos, împadurit. Pantele joase ale muntelui, acoperite de păduri de pin şi plantaţii de măslini, par a se rostogoli în mare, de-a lungul coastei.

Numeroase trasee pentru drumeții traversează centrul insulei, purtandu-vă către castele vechi, vârfuri de munte și sate tradiționale, precum Panagia, Potamia și Theologos.

Alyki - plaja şi portul de marmură

Staţiunea (satul) Aliki este situat(ă) în sud-estul insulei Thassos, fiind una dintre cele mai pitoreşti aşezări din insulă. Aici se află un important sit arheologic şi o veche carieră de exploatare a marmurei, ceea ce îi sporeşte şi mai mult popularitatea în rândul turiştilor. Aliki are două plaje cu nisip alb, foarte cunoscute si, drept urmare, aglomerate. Există numeroase restaurante de-a lungul plajei și taverne excelente, ce folosesc cocioabele originale ale pescarilor, complet restaurate și modernizate.

*Pont Direct Booking: un răsărit pe stâncile din Aliky vă poate aduce întâlnirea cu delfinii liberi!


Alyki

Giola - piscina naturală

Aflata la 4 km de Astris, este unul dintre cele mai fascinante locuri din insula Thassos. Aceasta „piscină naturală” sculptată în roci este formată prin prăbuşirea tavanului unei grote. Laguna este inundata de valurile marii, apa este verzui-transparentă, curată şi tulburată doar de zecile de turişti ce pot înnota simultan în acest loc minunat. Drumul spre Giola este greu, dar nu imposibil!

Atenţie la indicatoare, sunt uşor de ratat!

*Pont Direct Booking: Giola este deservită de o mică tavernă din zona parcării. Turiştii însetaţi pot comanda băuturi reci sau se pot bucura de un meniu de pranz excelent. 


Giola

 Marble Beach - plaja de marmură

Este una dintre cele mai renumite si vizitate plaje din Thassos, aflta în partea de nord a insulei, la 5 km de Limenas. Plaja albă, impresionantă, este formată dintr-un amestec de nisip fin si spartură de marmură. Pietricele albe de marmură aflate pe fundul mării reflectă verdele marin într-o manieră unică, oferind astfel un spectacol minunat de culori.

O dată ajuns în Thassos, vizitarea Plajei de Marmură este obligatorie, deşi accesul poate fi îngreunat de lipsa indicatoarelor. 

 *Pont Direct Booking: sunt 2 plaje Marble Beach, cea veche, neamenajată şi alta nouă, la o distanţă de 100 m,  amenajată în 2016 cu sezlonguri şi umbreluţe!


marble beach

Panagia - orășel tradițional

Este un sat liniştit de munte, situat la aproximativ 10 kilometri de Thassos Town, cu o comunitate atractivă, care păstrează o mare parte din tradiţiile şi obiceiurile vechi. Străduţele înguste şi abrupte abia permit accesul maşinilor pe pavajul de granit şi marmură, printre casele tipic greceşti, înconjurate de curţi pline de flori. Poţi face o plimbare şi un tur gratuit al unei fabrici de ulei de măsline autentică, ce funcţionează cu ajutorul apei. Potrivit tradiţiei grecilor, soarele, piatra, seceta, tăcerea şi singurătatea sunt cele cinci ingrediente care creează mediul ideal pentru măslini.

*Pont Direct Booking: alături există o fabrică mai modernă de unde poţi cumpăra ulei proaspăt de măsline culese de pe insulă. 


panagia

Theologos - sătuc tradițional, fostă capitală

Sătucul tradiţional, al cărui nume, in traducere,  înseamnă "cuvântul lui Dumnezeu", a fost atestat documentar în 1287 şi a fost capitală administrativă a insulei până în epoca otomană. Aflat nu departe de Potos, în centrul insulei, satul iti încântă privirea cu străzi înguste, pietruite, şi case mici, cocoţate la 220 m altitudine.

Ajuns într-unul din tavernele satului, te poţi bucura de produsele unice, tradiţionale, mierea de Thassos, dulciuri şi produse de patiserie, mirodenii, ulei de măsline.

*Pont Direct Booking: nu rata masa la una dintre tavernele tipic greceşti: Taverna Kleoniki Yatrou, Taverna Augustos, Taverna Stelios, unde poţi gusta din specialităţile casei (miel,capră, kokoreti cu organe de miel, ceafă de porc sau pui)

Paradise Beach - cea mai spectaculoasă plajă

Aflată la 25 km de Limenas, pe malul estic al insulei, plaja este un adevărat paradis pe pământ. Imaginea de ansamblu a micului golf este cea a unui peisaj perfect, de o frumuseţe de neegalat.

Pentru vizitare sunt recomandate lunile mai liniştite, de început şi sfârşit de sezon, pentru a avea ocazia să te bucuri pe deplin de tot ceea ce oferă Paradise Beach.

*Pont Direct Booking: plaja Paradise Beach are nisip fin şi este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe 


paradise beach

Golden Beach - cea mai mare plajă cu valuri

Este cea mai populară plajă din insulă, are 2 km lungime şi a fost distinsă cu Blue Flag. Plaja oferă diverse facilităţi: magazine, taverne, sporturi acvatice, sezlonguri, nisip impecabil. Plaja bine organizată, cu nisip auriu, este înconjurată de vegetație densă ce ajunge până la mare. Apele puţin adânci sunt ideale pentru copii.

*Pont Direct Booking: valurile mari din zona plajei facilitează practicarea sporturilor natice

Thassos Town (Limenas) - portul principal, capitala

Capitala actuală a insulei, Thassos Town este portul principal de acces către şi dinspre Grecia continentală. Satul oferă o gamă largă de atracţii şi activităţi: taverne tipic greceşti, cafenele, magazine cu produse tradiționale, baruri liniștite și confortabile, discoteci, baruri pe plajă, localnici primitori şi veseli.

*Pont Direct Booking: Limenas are o istorie foarte bogată și interesantă. Există numeroase descoperiri arheologice în interiorul și în jurul satului, pe care le poţi vedea in cursul unei vizite la muzeul local.


thassos town

Limenaria - cel mai nou oraş din Thassos

Este cel mai tânăr oraş de pe insulă, cu o promenadă presărată cu taverne, cafenele şi magazine de suveniruri. Limenaria are un port mic şi o mulţime de plaje deosebit de frumoase.

*Pont Direct Booking: Plimbările la pas prin centrul oraşului vă permit să descoperiţi taverne, restaurante cu mâncare tradiţională delicioasă sau magazine cu suveniruri şi diverse articole de sezon.

 Excursii opţionale

Croazieră Thassos

Croaziera constă într-o plimbare de o zi de-a lungul coastei, cu opriri în golfuri exotice, accesibile doar navelor mici, şi pe diverse plaje de pe insulă. De îndată ce părăsiţi portul, veţi primi o gustare, urmând apoi prima oprire. Cu această ocazie, cei care iubesc pescuitul au posibilitatea de a practica hobby-ul lor preferat. Se poate lua masa de prânz la bord şi se poate înota în cele mai frumoase golfuri. 

Noapte greceasca in Thassos

Petreceţi o noapte de neuitat într-o tavernă grecească. Aici veţi avea parte de muzică live, dansatori îmbrăcaţi în port popular, cursuri de produse alimentare specifice zonei, veţi fi serviţi cu vin din belşug, totul într-un decor tipic thasian. O seară plină de dans şi voie bună.

Valabilitate: vineri şi sâmbătă

Durata: 1 seară

Turul insulei Thassos

Excursia oferă o combinație interesantă de istorie, tradiție și cultură, totul într-un cadru exotic! În timpul acestei călătorii admiraţi satele tradiționale precum Panagia, dar şi capitala insulei, Limenas; vizitaţi faimoasa mânăstire a Arhanghelului Mihail, plasată pe stânci, deasupra mării, unde se păstrează o bucată din cuiul folosit pentru răstignirea lui Iisus. Mai departe porniţi către Aliki, unde se vizitează ruinele Bisericii Creştine, precum și cariera de marmură veche. De asemenea, în acest tur al insulei, veţi avea posibilitatea de a vedea cum se obține ulei de masline şi puteți gusta mierea de pini, specifică zonei.

thassos tour

Jeep Safari

O interesantă incursiune pe muntele Ypsario (1204 m), cu vizitarea cascadei Maries, a lacului artificial din inima muntelui, terminând cu masa de prânz la o altitudine de 910 m.

 


ipsarion

 

Episodul 1 Direct in Insula Thassos cu directbooking.ro din seria Direct in Vacanta

 

 

Episodul 2 Direct in Insula Thassos cu directbooking.ro din seria Direct in Vacanta

 

 

Episodul 3 Direct in Insula Thassos cu directbooking.ro din seria Direct in Vacanta

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii