Timpul liber in Insula Zakhyntos
» Oferte Zakynthos

03.11.2014 Grecia

Timpul liber in Insula Zakhyntos

Insula Zakhyntos este cunoscută pentru plajele fabuloase care oferă o varietate mare de sporturi nautice, atât pentru împătimiții acestora, cât și pentru începătorii în domeniu.

Porto Zorro este un loc excelent pentru scufundări, dar și un loc excelent de petrecere a timpului liber pe plaja amenajată cu șezlonguri și umbrele și deservită de baruri și cafenele variate.
 
Plajele din Zakhyntos
În general, toate plajele de pe insulă sunt excelente pentru familiile cu copii. Pe lângă plaja cu epavă, în localitateea Laganas se întinde o plajă superbă de 9 km. Argassi și Alikes sunt de asemenea două plaje frecventate de turiști și localnici. Pe peninsula Vasilikos sunt amenajate multe plaje potrivite pentru copii. Singurul detaliu pe care nu trebuie să-l neglijați în căutarea unei plaje este să vă asigurați că nu sunt semne care interzic accesul din cauza protejării broaștelor țestoase. O altă plajă frumoasă este amplasată în apropierea lacului Keri, chiar în fața insuliței Marthonissos. În apropierea satului Xirokastelo se află plajele Daphné și Sekania. Nu departe Porto Zoro se întâlnește și faimoasa plajă Banana, foarte populară în rândul tinerilor și „party people”. La Kalamaki veți avea ocazia să vă bucurați de peisajul unei plaje din nisip alb și dune, străjuită, de o parte și de alta de faleze de un alb ca în povești. Alte plaje renumite din Zakynthos sunt Gerakas, Porto Roma și Agalas.
 
Viața de noapte în Zakynthos
Stațiunea Laganas este de notorietate în rândul petrecăreților nocturni care vin pe insulă, ale sale baruri și cluburi devenind uneori neîncăpătoare. În aceeași stațiune puteți găsi și câteva pub-uri cu specifi englezesc. Și în Argassi veți găsi câteva cluburi și baruri, însă acestea sunt mai calme. Dacă doriți să rămâneți în centrul orașului, există câteva baruri, mai liniștite.
 
Bucătăria din Zakynthos
Îndrăzniți să optați pentru specialitățile locale : nu veți regreta! Nu trebuie să ratați skordostoumpi, o specialitate din vinete, cu usturoi si sartsa. Pasionaților de brânzeturi le recomandăm să încerce specialitățile mytzithra și ladotyri. Regula de a alege restaurante unde mănâncă localnicii se aplică și aici, ca în toate insulele grecești. Pentru cei grăbiți, fast-fodurile cu souvlaki se află la tot pasul.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii