Santorini - Atractiile turistice si plajele recomandate
» Oferte Santorini

05.12.2016 Grecia

Santorini - Atractiile turistice si plajele recomandate

Atractii turistice
 
OIA
Renumit pentru apusurile superbe, orasul Oia este ceva mai putin agitat decat capitala dar, totodata, o atractie pentru turistii care viziteaza Santorini. Satul este de asemenea situat in varful unei stanci impresionante, fiind reprezentat de casute incantatoare, stradute inguste, biserici cu cupole albastre si verande insorite. Fiind unul dintre cele mai frumoase sate de pe insula, Oia a fost pe vremuri in proprietatea unui negustor care facea tranzactii cu tarile din jurul Marii Mediterane, intre anii 1800 si 1900. Desi o parte a orasului a fost distrusa de cutremurul din 1956, resturi ale trecutului sau maritim inca exista. Eleganta casa a capitanului este pozitionata perfect si ofera o priveliste superba asupra calderei.
 
Fira
Capitala insulei Santorini, Fira, este una dintre cele mai spectaculoase locatii ale acesteia. Cocotate pe marginea calderei, cladirile albe, construite din blocuri asemanatoare zaharului cubic, ofera privelisti incredibile asupra Marii Egee si imprejurimilor. Aceste panorame sunt si mai speciale in momentul in care soarele apune si intregul oras este scaldat intr-o lumina aurie magnifica. Strazile din Fira sunt pline de tot felul de magazine, restaurante, cafenele, baruri si cluburi de noapte si sunt foarte aglomerate in sezon. Vizitatorii care vin de pe mare pot ajunge in oras urcand scarile in zig-zag. Cei mai putin aventurosi pot opta pentru urcatul cu telecabina.
 
Nea Kameni
Marea explozie a vulcanului din Santorini a avut loc acum circa 3.700 de ani, aruncand in aer partea superioara a insulei. Apa a umplut rapid caldera formand o laguna imensa care este atat de adanca incat chiar si cel mai mare vas de croaziera isi poate lasa ancora in apele sale. In centrul calderei se afla doua insule vulcanice: Nea Kameni si Palea Kameni (Noua si Vechea Kameni). Nea Kameni este vizitata de nenumarate ambarcatiuni cu turisti, pe parcursul sezonului estival. Vizitatorii se catara pentru a ajunge in varf, unde se afla craterul vulcanului.
 
Plaja Perissa
Este aproape ca o imagine in oglinda a plajei Kamari. Este diametral opusa, fiind situata in partea nordica. Cu mai putine restaurante, baruri si cluburi, Perissa este mai putin frecventata de vizitatori. Nisipul fin face din plimbarile pe plaja o adevarata placere. Taxiurile pe apa fac posibila vizitarea celor doua plaje in decursul aceleiasi zile. Un centru acvatic ofera posibilitatea de a practica o sedinta sau mai multe de scuba diving.
 
Sapaturile de la Akrotiri
Cunoscut drept „Pompeiul Minoic”, orasul Akrotiri a fost distrus de o explozie vulcanica in anul 1500 i.H. Orasul nu a fost descoperit pana in anul 1860, atunci cand muncitorii au adunat molozul pentru a construi Canalul Suez. Ca avanpost al Cretei, orasul a fost situat de minonieni in anul 3000 i.H si si-a atins apogeul dupa anul 2000 i.H cand localnicii au descoperit negotul si agricultura. Unele structuri ating o inaltime foarte mare, au scari cu trepte din piatra si vase mari la intrare. Recent redeschis publicului, orasul ofera vizitatorilor o idee despre cum era viata in Santorini in Epoca de Bronz.
 
Plaja Kamari
Cea mai mare si cea mai populara plaja din Santorini este situata langa satul cu acelasi nume. Satul si plaja au primit numele de la un arc mic prins in stanci la capatul sudic al plajei care este un monument in cinstea zeului Poseidon. Aceasta plaja cu nisip negru este cea mai cautata de pe insula. Este impanzita de hoteluri, baruri si cluburi de noapte. Pe langa statul la plaja, scuba diving-ul este si el o activitate indragita.
 
Muzeul Therei Preistorice
Aflat in capitala Fira, muzeul este cea mai importanta atractie culturala din Santorini. Deschis in 2000, el detine comori descoperite in situl Akrotiri, inclusiv fresce colorate. O reprezentare a femeilor care culegeau sofran ofera o idee despre viata acelei epoci. Cateva fresce imortalizeaza maimute albastre. Cu timpul, cercetarile au negat insa existenta maimutelor in Santorini.

Pyrgos
Aceasta a fost pe vremuri capitala insulei Santorini. Orasul interior este situat pe un deal care ofera privelisti incredibile asupra imprejurimilor. Ramasitele unui castel venetian exista inca pe varful acestui deal. In interiorul zidurilor castelului se afla o biserica despre care se crede ca a fost construita in secolul al 10-lea. Relativ nemodificata de prezenta turistilor, Pyrgos-ul prezinta inca o buna parte a arhitecturii medievale. Satul este inconjurat de crame care ofera tururi si degustari. Vinul pentru deserturi se numeste Vinsanto si este unul dintre cele mai bune produse grecesti.
 
Therasia
Insula Therasia este destinatia perfecta pentru turistii care isi doresc sa se bucure de atmosfera insorita din Santorini. Cel mai mare dintre cele cinci satucuri, denumit chiar Therasia, are doar in jur de 150 de locuitori. Este accesibil de la caldera, printr-o pasarela din stanca. Micuta insula beneficiaza de aceeasi arhitectura pitoreasca precum Santorini, iar populatia impartaseste aceleasi traditii si obiceiuri. Fie ca o vizitezi intr-o singura zi sau ca decizi sa iti organizezi un sejur, Therasia ofera vizitatorilor experienta unei insule grecesti autentice.

Thera antica
Situata pe stanci inalte care dau catre mare intre plajele Kamari si Perissa, Thera antica expune ruine descoperite in anii 1900. Mormintele antice, monumentele, ramasitele caselor, bisericile si fortificatiile reprezinta o gama larga si reprezentativa pentru perioada post-minoniana. Remarcabile sunt baile romane, structurile elene din secolul al 4-lea si altarul in cinstea lui Apollo, care este impodobit cu desene din secolul al 8-lea. Vizitatorii se pot catara pâna la sit chiar de pe plaja sau pot urca cu autobuzul, cu taxiul sau cu masina personala pentru a ajunge la ruine.

Plaje Santorini recomandate

Plaja Rosie Santorini
Plaja rosie este una dintre cele mai faimoase si mai frumoase plaje din insula Santorini. Este localizata in apropiere de satul si situl de la Akrotiri. Deoarece este mica se aglomereaza destul de repede. Un numar de oameni vin aici doar ca sa admire plaja si nu coboara la nisip. Motivul pentru care atrage atat de multi turisti este legat de placile de piatra vulcanica neagra si rosie care se pot vedea in spatele plajei.

Plaja Kamari Santorini
Kamari este o statiune situata la 10 km de Fira, pe partea opusa a insulei fata de Perissa. Peisajul este similar celui din Perissa: o deosebit de lunga si impresionanta plaja neagra, caracterizata de o stanca enorma numita Mesa Vouno ce se ridica din apa. Zona ofera privelisti minunate. Mai ales noaptea cand stanca este iluminata.Zona este mai aglomerata si ofera o mai mare diversitate de hoteluri, restaurante, taverne, cafenele, baruri sau cluburi de noapte. Plaja de la Kamari ofera facilitati precum sezlonguri, umbrele si posibilititatea participarii la sporturi acvatice. De la Kamari un drum duce sus pe munte, la Antica Thira, iar un caique va poate duce pana la salbatica insula Anafi.
 
Plaja Perissa Santorini
Perissa este o statiune situata la 15 km spre sud-est de Fira. Este un sat foarte aglomerat de turisti, dar care are o plaja lunga cu nisip. Cel mai interesant element este stanca Mesa Vouno, o stanca imensa ce se ridica din mare. Aceasta zona a insulei ofera o superba priveliste noaptea cand luminile de pe stanca se aprind.Satul Perissa nu este un sat in sine ci oarecum un orasel turistic, populat doar in sezon. Ofera o mare varietate de hoteluri si camere, taverne si restaurante, cafenele, baruri, baruri pe plaja si cluburi de noapte. 
 
Plaja Agios Georgios Santorini
Este una din faimoasele plaje negre de pe insula,fiind una dintre cele mai imbietoare pentru turisti. Este situata in apropiere de Periswsa, la 3.5 km departare, fiind o optiune pentru orice turist care vine in localitate. Oferta este completa, de la umbrele si sezlonguri la hoteluri si baruri, cu preturi pentru fiecare buzunar. Un numar mare de restaurante si taverne sunt aliniate cu vedere la mare si va pot oferi un loc de pauza de la activitatile de pe plaja. Plaja in sine este un rai pentru entuziastii sporturilor acvatice, oferind posibilitatea practicarii unei largi varietati de la jet-ski, scufundari, windsurf, canotaj si plimbatul cu banana. 
 
Plaja Cape Columbo
Este una dintre cele mai izolate si linistite plaje din Santorini. Plaja este o fasie lunga de nisip negru care se subtiaza pe masura ce stanca din spate se inalta. Puteti parca in doua locuri si sa coborati apoi spre plaja. In partea de nord mai exista o intrare, mai conventionala, dar cu mai putina intimitate.
 
Plaja Monolithos
Plaja Monolithos este aproape de cea din Kamari si de aeroport. Este mai putin agomerata, mai linistita. Plaja este placuta si are potential dar este maturata de vanturi puternice ce rascolesc nisipul. Exista zone cu sezlonguri si exista si posibilitatea de a face diverse activitati. Exista un teren de fotbal, unul de basket si o zona de joaca pentru copii. Exista si copaci pentru doritorii de umbra.

Plaja Perivolos Santorini
Pitoreasca plaja Perivolos este localizata la doar 3 km departare de satul Perissa. Aceasta plaja superba este situata in partea sudica a insulei. Este una dintre cele mai linistite plaje, iar apa este azurie. Cu vedere spre plaja exista numeroase taverne, pub-uri si restaurante. Nu ratati delicatesele locale cu peste. Sunt grozave! De fapt fructele de mare nu au fost niciodata mai gustoase!
 
Plaja Vlychada Santorini
Aceasta plaja este lunga si cu acelasi nisip gri inchis ce se gaseste pe intreaga insula. Sunt cateva zone cu sezlonguri aici. Merita sa aruncati o privire la formatiunile stancoase din spatele plajei, le veti gasi interesante.

Plaja Vourvoulos Santorini
Este o plaja la doar 7 km de Fira, localizata inspre nord-est. Aceasta plaja nisipoasa este ideala pentru relaxare iar apa are o culoare aproape turcoaz. Cea mai buna parte despre aceasta plaja este ca nu este asa cunoscuta si este mai retrasa astfel ca ofera destula intimitate celor ce vin aici.
 
Plaja Alba Santorini
Micul golf din apropiere de Plaja Rosie, in latura sudica a insulei, este cunoscut sub numele de Plaja Alba. Este similara celei rosii, cu prundis negru la mal, dar stancile din imprejurimi sunt albe. Plaja este accesibila doar cu barca sau pe jos din directia Plaja Rosie.
Este mai putin populara decat vecina ei, ceea ce inseamna ca este si mai linistita. Nu are multe facilitati, cu exceptia catorva umbrele si sezlonguri, dar si pietrele din jur ofera putina umbra.
 
Excursii optionale
 
Turul Insulei 
Excursia incepe din partea de sud a insulei Santorini. Prima oprire va fi la Manastirea Prophet Elias construita in cel mai inalt punct al insulei Santorini, unde panorama asupra insulei taie respiratia oricarui vizitator. Apoi se viziteaza cel mai traditional sat din Santorini, Megalohori. Excursia continua cu Akrotiri, sit arheologic, unde exista un castel venetian si numeroase biserici. Veti vizita imprejurimile acestei asezari antice, iar apoi veti pleca spre satul Emborio, un sat mare situat in partea de sud a insulei. Parasiti satul si este timpul sa savurati specialitatile de la Salty Beach Club sau sa va relaxati pe plaja Perivolos. Excursia se incheie cu degustare la o vinarie care are si o priveliste superba asupra vulcanului.

Thira antica
Se viziteaza Thira antica,  asezat pe muntele Messa Vouno, la altitudinea de 356 m. A fost infiintata in sec 9 i.H. de catre colonistii Dorieni condusi de Theras, si a continuat sa fie locuita pâna la inceputul periodei Bizantine.

Apus in Oia
Prima vizita din aceasta excursie va fi la Manastirea Panagia Episkopi, construita in perioada bizantina (secolul 11 i.e.n.) cu peretii foarte frumos pictati. Biserica a reusit sa supravietuiasca multor cutremure. Excursia continua cu Mesa Gonia, satul fantomelor” ce a fost parasit dupa cutremurul din 1956. In drumul spre Oia se face o oprire la ramasitele castelului venetian din Pyrgos, apoi in Imerovigli, pentru a admira privelistea superba asupra vulcanului. Ultima oprire va fi in Oia, unde se viziteaza galeriile de arta ale artistilor ce isi expun aici creatiile inspirate de frumusetea locului. Excursia se incheie in satul Oia unde veti admira un apus de soare spectaculos.
 
Croaziera Caldera
Tranfer in portul Anthinios, unde se face imbarcarea pe un vapor traditional. Prima oprire va fi la Insula Nea Kameni, unde  va veti  apropia  de  craterul  Vulcanului,  inca activ. Nea Kameni s-a format in urma unei eruptii vulcanice intre anii 1550 – 1500 i.e.n. Astfel s-a format Caldera si inca 2 mici insule, Thirassia si Nea Kameni. Ultima  oprire  este la  Insula  Thirassia  unde puteti lua prânzul sau face o baie.  Excursia se incheie in satul Oia unde veti admira un apus de soare spectaculos.
 
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii