La schi in Grecia! Top 5 locuri de vizitat in timpul iernii
» Oferte Greece

31.10.2018 Grecia

La schi in Grecia! Top 5 locuri de vizitat in timpul iernii

Pe măsură ce vremea se răcește, privirea noastră se îndreaptă spre munți, pârtii de schi și zone rurale cu istorie. Ieși un pic din tipare și privește iar spre Grecia. Pentru că, da, Grecia este și o destinație de iarnă. O destinație de schi și drumeții, în care priveliștile sunt superbe din orice unghi ai privi, iar posibilitățile de aventurare sunt numeroase, dar foarte puțin știute. Insulele cicladice cunosc ploile în această parte a anului, când temperaturile foarte rar ajung sub 0 grade. Pe continent, satele de munte sunt frecvent acoperite în pături de zăpadă, iar zonele montane ale țării sunt îmbrăcate în alb, din noiembrie până în aprilie. Este o imagine de basm, un cumul de frumuseți și bunătăți gastronomice pregătite cu o serie întreagă de produse sezoniere diferite: ciuperci sălbatice, portocale suculente, castane grase.
 
În Grecia, iarna este anotimpul când schimbi sandalele cu cizmele de drumeții și berea rece de pe plajă cu o brandy sau un rakomelo cald lângă șemineu. Opțiunile de cazare variază de la camerele simplă, cabane, până la lux de 5 stele. Și cu o serie de companii organizatoare poți avea o mulțime de experiențe: de la trekking la schi și tururi la ciclism montan. Nu este un moment mai bun să descoperi adevărata Grecie decât iarna, când intri practic în inima munților, a satelor tradiționale. Uite unde ai putea să mergi: 

1. ZAGORI - magia pură a muntelui

Peste 1000 km pătrați de peisaj montan dens, împădurit de chei adânci, râuri repezi, cascade și peșteri, 46 de sate construite din piatră și artă (Zagorohoria) completează acest paradis montan. Găsești aici sute de kilometri de trasee bine marcate, ce traversează vechi poduri de piatră, din trecutul mănăstirilor locuite și pustiite, prin păduri protejate și de-a lungul coastelor, cu vederi sfărâmate. Cei mai experimentați alpiniști se vor îndrăgosti de teritoriului alpin al vârfurilor înconjurătoare, în timp tu, ca turist clasic, nu foarte antrenat în ale sporturilor, ai de experimentat schi și rafting de apă albă la drumeții organizate. Fiecare este mai frumos decât celălalt, are ceva cu care să te atragă. Iar când simți că vrei înapoi în civilizație, orașul cultural Ioannina se află la mică distanță de mers cu mașina.
 
Cum ajungi: ZAGORI se află la 500 km de Atena (o călătorie de 6 ore). 300 km de Salonic (3 ore cu mașina). De asemenea, se poate zbura spre aeroportul din Ioannina - la o ora de mers cu mașina de la primul sat. 

2. ARACHOVA - SKIING ȘI COCKTAIL

Satul Arachova este adesea numit "Mykonos al Iernii", fiind un hotspot care atrage mai mulți turiști decât probabil orice altă destinație de iarnă din Grecia. Aici este cea mai mare stațiune de schi din Grecia, de pe Muntele Parnassos, și se află la numai 3 ore de la Atena. Iarna, este un sat cosmopolit cu magazine high-end, magazine de închiriere schiuri, hoteluri de lux și spa, restaurante gourmet și tradiționale, alături de o mulțime de baruri și viața de noapte. Privind schiatul, Parnassos oferă niște pante mari de toate nivelele de dificultate, precum și acces la excursii în țară, pentru cei mai aventuroși. În timpul weekendurilor însorite zona  este foarte aglomerată. Iar dincolo de pante, muntele oferă situl arheologic Delphi, scaunul unic al celebrului oracol, care este la doar o scurtă călătorie cu mașina de la Arachova. Există o mulțime de drumeții satisfăcătoare prin pădurile montane, inclusiv un traseu care te duce la situl arheologic, cu vederi impresionante asupra văii adânci de dedesubt.
 
Ok pentru: schiori, snowboarderi, iubitori de natura, iubitori de arheologie.
Cum ajungi: cu mașina - la 2.30 -3 ore de mers din Atena. Alternativ, poți ajunge acolo și cu autobuzele intercity KTEL din Atena sau cu autobuze private de schi din Atena.

3. KALAVRYTA - ADVENTURELAND PELOPONESIAN

Dacă Arachova este Mykonos de iarnă, atunci Kalavryta este Naxos - oferind poate chiar mai multă varietate decât omologul său celebru, dar cu o atmosferă puțin mai frenetică. Construit pe pantele muntelui Helmos, în Peloponez, Kalavryta este un mic oraș, excelent ca punct de plecare pentru a te bucura de sporturile de iarnă și de activitățile din zonă. Situat la aproximativ 3 ore din Atena, muntele condensează o diversitate bogată de peisaje într-o zonă relativ mică - de la păduri de pini și brazi și lacuri alpine până la peșteri extinse, până la celebrele păduri de plante din Planitero. Zona este cea mai cunoscută pentru stațiunea sa de schi, numeroasele hoteluri, spa-uri și pensiuni. Multe din satele înconjurătoare oferă cazări excelente. Orașul și zona înconjurătoare oferă o multitudine de culturi și istorie, inclusiv un muzeu al celui de-al doilea război mondial, mănăstiri spectaculoase și o linie de cale ferată unică, ce leagă Kalavryta de satul de coastă Diakofto și este pur și simplu una dintre cele mai frumoase in Europa.
 
Ok pentru: schiori, snowboarderi, iubitori de istorie, familii, entuziaști de tren.
Cum ajungi: Cu mașina din Atena (aproximativ 3 ore) și cu autobuzul interurban și de la Diakofto prin linia de cale ferată.

4. METEORA - ÎNTRE UNIUNE

Din totalul celor 24 de mănăstiri care au format odată această comunitate de 1000 de ani, 6 sunt încă în funcțiune și sunt deschise publicului. Vizitarea lor îți prezintă exemple minunate de artă religioasă expuse în biserici și muzee. Poți merge cu mașina la mănăstiri sau poți meerge pe jos de-a lungul unei trasee frumoase, care se învârte între stâlpi de stâncă. Dar, pentru o experiență cu adevărat spirituală, poți opta pentru un tur cu balonul cu aer cald.
Formațiunile geologice unice au transformat zona într-o destinație populară de alpinism, în timp ce ciclismul montan, drumețiile montane și alte activități sunt, de asemenea, disponibile. Orașul vecin – Kalabaka - oferă o mulțime de opțiuni de cazare.
 
Ok pentru: iubitorii de istorie, turiștii religioși, excursioniștii, iubitorii de natura, entuziaștii cu baloane cu aer cald.
Cum ajungi: 350 km nord de Atena. Călătoria durează aproximativ patru ore cu mașina. Alternativ, în Kalabaka, orașul cel mai apropiat de Meteora, se poate ajunge cu trenul din gara din Atena. Un bilet de întoarcere costă în jur de 30 euro. Biletele pot fi rezervate online prin www.trainose.gr.

5. TZOUMERKA – PĂȘEȘTE PE PARTEA SĂLBATICĂ

Formând partea inferioară a giganticului lanț Pindos, din nord-vestul Greciei, lanțul muntos Tzoumerka însumează o serie de vârfuri, ce formează o creastă uriașă care circulă de-a lungul graniței dintre regiunile Ioannina și Arta. Izvoarele cristaline și cascadele care hrănesc râuri mari, canioanele, pădurile dense și fauna sălbatică formează inima Parcului Național din Tzoumerka. 47 de sate ating un peisaj sălbatic, care amintește de Zagori. Cu toate acestea, spre deosebire de Zagori, regiunea este mult mai puțin dezvoltată din punct de vedere turistic. Asta, însă, înseamnă să este un loc bun pentru a experimenta zona rurală grecească. Dacă ești dornic de bungee jumping, aici găsești o mulțime de locuri spectacu loase și agenții care organizează nebunia. 
 
Cele mai frumoase și cele mai vizitate sate sunt Syrrako și Kalarrites, situate în partea de nord-vest, în timp ce un refugiu de munte din satul Melissourgi oferă o serie de activități. Navigarea pe raul Whitewater se poate face pe tot parcursul anului, în timp ce o serie de companii organizează și o serie de alte activități, de la ciclism montan până la călărie. Fii totuși atent. Drumurile între sate sunt destul de lungi așa că vei avea nevoie de o mașină echipată corespunzător de iarnă. 
 
Cum ajungi: din Atena se poate ajunge la Pramanta (418 km) - satul central Tzoumerka - în aproximativ 6 ore prin intermediul drumului Atena - Patras și podul Rio (pentru un autoturism mic, taxele de tren va costa aproximativ 65 de euro). Alternativ, poți opta pentru un zbor de o oră dn Atena până în Ioannina. Din Ioannina în Pramanta mai faci aproximativ o oră și jumătate (62 km).

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii