Ghid de vacanta Cele mai frumoase plaje din Corfu
» Oferte Insula Corfu

14.06.2018 Grecia

Ghid de vacanta  Cele mai frumoase plaje din Corfu

A venit vara, a venit cheful de vacanță… a venit cheful de mâncare, plimbare și plajă în Grecia. Dacă mai ieri v-am arătat Top 10 cele mai frumoase plaje din Thassos, astăzi ne oprim la Insula Corfu. O insulă extrem de populară cu nenumărate plaje de o frumusețe incredibilă. Câte nuanțe de albastru găsim acolo? 30 de plaje din Corfu au primit decorația de Blue Flag, de-a lungul celor 217 km de coasta Corfu. Și toate se mândresc cu un fundal verde luxuriant. Cu excepția plajelor premiate, sunt multe altele la fel de minunate. Am adunat aici câteva, pentru a le descoperi și tu, împreună cu noi!

Cele mai bune plaje din Corfu

Sidari: aici găsești plaje nisipoase, cu formațiuni uimitoare de calcar. Pe partea vestică se află fiordurile și faimosul Canal D'amour. Se spune din bătrâni că, dacă înoți în acest pasaj natural, îți găsi sufletul pereche. În Sidari există și  un parc acvatic pentru toate vârstele, iar în portul stațiunii te așteaptă bărbuțe tipic grecești, gata să te ducă în excursii zilnice spre insulele Diapontia.

Paleokastritsa – aici ai șase plaje, una mai frumoasă ca cealaltă. 

● Agia Triada: o plajă cu ape adânci, cu zone stâncoase, uneori nisipoase. Schi nautic, para sailing, închirierea de bărci, baruri și restaurante. Sunt doar câteva din facilitățile și activitățile pe care le veți găsi aici.

● Alipa: o întindere frumoasă de nisip, ornată însă cu pietre mari (atenție dacă mergi cu copilul), aflată în partea de nord a stațiunii. Apa este curată și limpede, iar plaja este amenajată cu umbrele, șezlonguri. Are zonă de închirieri de bărci și un restaurant, precum și un port de pescuit.

● Agios Spyridonas: este cea mai pitorească și populară plajă dintre toate plajele din Paleokastritsa, deoarece se uită la stânci. Este o plajă din Corfu pe deplin organizată și oferă tot felul de sporturi nautice.

● Agios Petros: o plajă cu nisip și pietricele, ideală pentru sporturile de apă. Dacă ești pasionat, go for it!

● Ambelaki: o plajă liniștită cu ape adânci și o zonă de mare stâncoasă. Plaja este complet amenajată cu șezlonguri și centre de închirieri ambarcațiuni. 

● Platakia: sunt două plaje mai mici, amenajate și ele cupietricele, umbrele, șezlonguri și un restaurant. Sunt plaje amai intime, de care să te bucuri cu familia. Peisajele sunt simple, dar impresionant de calde, calme și frumoase. Așa, ca de Grecia 😊 

Benitses: este un sat tradițional, cu o plajă cu nisip și pietricele. Este primul sat – și cel mai mare - pe care îl vei întâlni după Podul Kaiser - este complet organizat, cu umbrele, șezlonguri, are centru pentru sporturi de apă, baruri și taverne la care să te odihnești sau să te răcorești într-o după amiază toridă. 

Kontokali: este una dintre cele mai dezvoltate stațiuni turistice din Corfu, aflată la doar o aruncătură de băț de oraș. E foarte aproape de portul din Gouvia. Plaja este impresionantă: mare și nisipoasă, cu standarde înalte de servicii și facilități. 

Myrtiotissa. Capul Agios Georgios se află între Ermones și Glyfada, În partea sa sud-estică, este Myrtiotissa care are una dintre cele mai frumoase plaje din insulă. Pentru a ajunge pe plajă, trebuie să ai un 4X4 sau să mergi pe jos cam douăzeci de minute. Drumul este obositor, dar răsplata este pe măsură. peisajele sunt uimitoare. Îți recomandăm snorkelling sau scuba diving.

Glyfada: este plaja vecină a Myrtiotissa. Este mereu aglomerată. Are nisip fin și este înconjurată de dealuri, pășuni, plantații de măslini și vile. La aproximativ 4 km se află Clubul de Golf Corfu și Cubul de călărie din Corfu. Iar în apropiere este și celebrul parc acvatic Aqualand. Să tot stai în vacanță. 

Acharavi: O plajă foarte populară, cu ape puțin adânci și nisip fin. Dispune de facilități pentru sporturi nautice și taverne.

Roda: este una dintre cele mai aglomerate plaje din insula. Se află imediat după Acharavi, este complet organizată și are o mulțime de opțiuni pentru sporturi nautice. De asemenea, găsești restaurante și baruri.

Arillas: imediat după Kavokefali este Arillas, o plajă mare de nisip, cu ape puțin adânci. În afară de sporturile de apă, există centre care îți oferă opțiuni de drumeții, călărie și excursii în zonele înconjurătoare. Rămâi să admiri apusul 😊 

Agios Georgios Pagon: o plajă în formă de potcoavă, înconjurată de stânci abrupte care coboară în mare. Cum ți se pare?  Merită să faceți o plimbare cu barca, să urci într-o canoe sau într-o barcă cu zbaturi în golful natural al Porto Timoni. Nu-ți face probleme de mâncare. Aici vei găsi gustări, mâncăruri, cocktailuri... chiar și cazare. Cu toate astea, îți recomandăm să-ți faci rezervare în avans, printr-o agenție (ca noi 😊).

Agios Georgios Sud: ape cristaline și o plajă de 8 km lungime. În partea de nord a stațiunii vei găsi plaja Issos cu dune de nisip. O plajă frumoasă care se întinde până la pădurea de cedru din Lacul Korrision. În partea de sud a stațiunii, există două plaje succesive: Marathias și Agia Varvara, perfecte pentru para-alunecare, scufundări și alte sporturi maritime.

Apraos sau Kalamaki: nisip și apele de mică adâncime pentru câțiva metri în mare. Ideală pentru copii. Oricine vrea să înoate în ape adânci, care depășesc genunchiul, trebuie să meargă de-a lungul digului de lemn. Kalamaki este poate cea mai bună plajă de pe insulă pentru copiii mici.

Ermones: o plajă superbă aflată la vârful cel mai sudic al văii Ropa, la 3,5 km de Giannades. Este, de fapt, un golf adânc, cu o mică plajă de nisip înconjurată de dealuri verzi și abrupte. Găsești restaurante, baruri, magazinele și hoteluri.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii