Top 10 cele mai frumoase plaje in Thassos
» Oferte Thassos

15.05.2018 Grecia

Top 10 cele mai frumoase plaje in Thassos

Dacă ți-ai rezervat deja vacanța pe această insulă, sigur acum ești la momentul în care analizezi ce plaje în Thassos să vizitezi. Toate sunt lăudate. Fiind una dintre cele mai populare insule ale Greciei, Thassos este aglomerată în lunile de vară, astfel că alegerea unei plaje este destul de grea. În timp ce unele vor fi supraaglomerate, altele îți vor afișa peisaje calme, frumoase, demne de o relaxare ca-n Grecia: la terasă, cu picioarele în nisip și cu marea în față. Acum, depinde și ce vrei: o vacanță cu distracții și agitație sau una de relaxare. Oricum ar fi, noi îți prezentăm cele mai frumoase plaje în Thassos, pe care să le vizitezi, chiar dacă nu te oprești la o sesiune de bronz. Fiecare are o frumusețe unică, demnă de selfie 😊 Așadar, iată o selecție de plaje în Thassos de nisip, mici și izolate, unele cunoscute deja, altele mai puțin știute. 

Top plaje în Thassos, de care să te bucuri la vară :)

Paradisе Beach

Paradise Beach se află pe coasta vestică a insulei Thassos, la 26 kilometri de Limenas. Plaja este încadrată într-un mic golf și înconjurată de verdeață... imaginează-ți combinația de verde, albastru și auriu.... Ca să ajungi la ea trebuie să mergi pe drumul principal și să te uiți după semnul barului Paradise. Drumul până la plajă nu este pavat, dar se află în condiții bune. Paradise Beach este o plajă sălbatică, cu nisip fin și apă limpede. Aici există un singur restaurant, deschis doar în sezonul de vară. 

Saliarа Beach

Este una dintre cele mai cunoscute plaje în Thassos. Marble Beach sau Saliarа se află pe coasta estică a insulei, la aproape cinci kilometri sud de Maκrуammοs. Ea este acoperită aproape în totalitate de pietricele albe, rotunde, ca de marmură, iar apa are o nuanță unică de albastru-transparent. Datorită frumuseții și a popularității sale, Saliarа este foarte aglomerată pe timp de vară. Acum câțiva ani, aceasta era o plajă secretă, știută doar de câțiva turiști, descoperită accidental. Astăzi, ea este principală atracție a insulei. Așa că, dacă vrei să o vizitezi, mergi în zori, când sunt puțini turiști. Iar pentru a ajunge aici, trebuei mai întâi să găsești intrarea la Mаkrуammоs Hοtеl and Bungаlows, aflată pe plaja Макryammоs. 

Golden Beach

O plajă în Thassos de câțiva kilometri lungime, aflată pe coasta estică a insulei. Partea cea mai estică a plajei aparține satului Sкаla Ρоtamiа, iar partea cea mai vestică este a satului Skalа Panagiа. Asta nu te împiedică să poposești în vreuna. În zona de mijloc a plajei (cea mai mare zonă) sunt restaurante și șezlonguri cu umbrele, special amenajate pentru turiști. În extremități, plaja este ceva mai sălbatică, însă frumusețea este la fel de răpitoare. În Skala Potamia, localnicii numec plaja  se află stațiunea Hrisi Aкti (care înseamnă Coasta de Aur), iar în Skаla Рanаgia plaja este cunoscută drept Нrisi Аmudyа. 

Nоtοs Beach

Notos este o mică plajă în Thassos, aflată între Pоtοs și Рsili Ammоs. Dacă vii din Potos spre Atris, vei zări plaja imediat după Рοtos, fil lângă Rοуal Ρarаdise Bеach Resort. Plaja este nisipoasă, mărginită de ape limpezi, albastre, perfectă pentru o zi toridă de vară. În timpul sezonului, pe plaja Notos sunt amenajate o mulțime de sezlonguri și umbrele de soare, care pot fi utilizate contra cost. î

Giolа, Thassos

Imposibil să nu o cunoști. Dacă nu în realitate, sigur din fotografii. Giola nu este o plajă, ci mai degrabă o lagună, o piscină naturală, scăldată de Marea Mediteraneană. Ea se află încadratp în stânci de de 15x20 de metri, pe care poți sta să te bronzezi și de pe care poți sări în piscina pe care acestea o formează. Dacă te hotărăști să vizitezi Giola în viitoarea ta vacanță în Thassos, ia-ți la tine prosop, pălărie de soare și cremă pentru protecție solară. Nu prea ai adăpost, cu câteva stânci pe care să stai la bronz sau la uscat după o sesiune de bălăceală în piscină. Acest fenomen natural uimitor îl găsești lângă Astris. Pentru a-l găsi, trebuie să conduci 3-4 kilometri pe un drum neasfaltat, apoi să mergi pe jos câțiva  metri. Dacă vii dinstre Limenaria, urmează drumul principal până dai de Hotelul Аеria din Astris.

Pachi Beach

Vei găsi plaja Pachis la aproximativ opt kilometri de capitala insulei, Limenas, lângă Skalа Rachοni. În zonă sunt câteva hoteluri, taverne și o mulțime de măslini. Șezlongurile și umbrelele sunt oferite de barurile și cafenelele de pe plajă contra unei consumații. De asemenea, aici există și hdrobiciclete, dacă cumva îți dorești să ieși în larg. Plaja are arbori de pini, oferind astfel umbră naturală, iar în această zonă marea este de obicei calmă, fără valuri. Nisipul este amestecat cu pietriș, în special aproape de țărm și la intrarea în apă, așa că ai grijă. Luați-le copiilor încălțări de apă. 

Psili Ammos

Psili Ammos este o plajă cu nisip fin, aflată în partea sudică a insulei Thassos.  Numele ei înseamnă nisip fin. Plaja are 250 de metri lungime, de-a lungul ei nu există roci însă apa poate fi uneori destul de agitată. Cu toate acestea, nu este o plajă foarte recomandată pentru familiile cu copii întrucât există zone în care apa se adâncește brusc. Psili Ammos este o opțiune foarte bună pentru practicanții de sporturi nautice, precum și pentru cei care iubesc să joace volei de plajă. Fiind foarte aproape de Potos și fiind cunoscută ca una dintre cele mai frumoase plaje în Thassos, în lunile iulie și august, aceasta devine foarte aglomerată. 

Sаn Antoniо 

Sаn Antoniо (Аgiοs Αntonis) se află în apropiere de Potоs. de fapt, este o extensie a plajei Potos, dar este mai largă decât aceasta. Sаn Antoniо este o plajă acoperită cu nisip și amenajată cu câteva baruri ce oferă șezlonguri și umbrele de soare.În spatele plajei există câteva hoteluri, unde poți opta pentru cazare. Fă-o, însă, din timp, la o agenție. Locurile pentru o vacanță aici sunt rezervare încă din iarnă. Din centrul stațiunii Potos până la plajă sunt aproximativ 500-600 metri. O distanță mică, ideală pentru plimbările nocturne și pentru ieșirea la una dintre tavernele de pe plajă, pentru cină. 

Mеtаllia Beach

Mеtalliа este o plajă aflată la doar un kilometru de Limenaria. Este un golf între două ctânci înalte, la care poți ajunge pe jos sau cu mașina. Imediat ce părăsești Limenaria, pe drumul spre Potos, vei zări un panou albastru pe partea dreaptă pe care scrie „Metallеiа”. Dacă vii dinspre Potos, nu vei vedea semnul, dar vei vedea deviația la dreapta. Drumul este în condiții foarte bune, deși nu este asfaltat. La capătul acestuia, sub umbra pomilor, vei găsi o zonă de parcare. Plaja estet largă, nisipoasă, dar cu câteva pietricele de-a lungul țărmului. În timpul verii, Cafe Metаlia oferă șezlonguri și umbrele contra unei băuturi (cafea sau răcoritoare) cumpărate de la ei. 

Sаloniкiоs

Nu vei zări nicăieri vreun panou care să te îndrume spre această plajă în Thassos. Ea se află la câțiva kilometri de mers cu mașina pe un drum neasfaltat, într-un promotoriu din Astris. Cum nu sunt deloc indicatoare, poți întreba un localnic sau poți merge cu GPS-ul. Plaja se află între două roci, este acoperită cu nisip și câteva pietricele, iar marea este de obicei calmă, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. vara, ea are un bar și șezlonguri și umbrele de soare. Est una dintre puținele plaje în Thassos unde pinii îți oferă umbra și răcoarea de care ai nevoie, chiar și în zilele toride. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii