Exotic... Insulele Lichadonisiei ale Greciei
» Oferte Insula Evia

11.09.2019 Grecia

Exotic... Insulele Lichadonisiei ale Greciei

Localnicii le numesc Seychelles ale Greciei, unii turiști le compară cu insulele Bahamas, iar alții sunt de părere că acesta este paradisul Greciei. Și, cu toate acestea, încă nu au fost supraaglomerate de turiști. Poate doar aglomerate. Insulele Lichadonisiei ale Greciei sunt destinații de vacanță care ar trebui să se afle pe lista ta de „must go”. Parte din arhipelagul cu același nume, Insulele Lichadonisiei sunt la doar câteva minute de celebra stațiune Kamena Vourla, Arhipelagul este în nordul golfului Evian, în dreptul localității Kamena Vourla și al Capului Lichada din insula Evia. Sunt câteva tărâmuri de poveste, despre care foarte puțin se vorbește, deși sunt foarte aproape de partea continentală a Greciei. Găsești aici șapte insule și insulițe, cea mai mare numindu-se Manolia, cu o plajă superbă vizitată de diverși turiști, iar cea de-a doua este Strongyli și găzduiește un far mare, principala atracție turistică. Restul insulelor din Arhipelagul Lichadonisia sunt Mikri Strongyli, Steno, Vagia, Vorias și Limani.

Deci, să facem cunoștință cu Lichadonisia exotică!

Lichadonisia, sau Lichades, este un complex de insule din nord-vestul Evia. Oamenii de știință spun că Insulele Lichadonisia s-au format după cutremurul major din anul 426 î.Hr. , când pământul dintre ele a fost „înghițit” de Marea Euboeană. Mitologia grecească, însă, spune că numele lor provine de la Lichas , slujitorul lui Hercule. Acesta i-ar fi adus lui Hercule cămașa otrăvită de la Deianira, iar acesta l-ar fi omorât, aruncându-l în mare, micile insule formându-se din rămășițele lui. Fiecare poveste a Greciei este captivantă, însă peisajele acestui arhipelag ating frumusețea exotică din destinații extrem de populare ale lumii. Tocmai de aceea, aceste zone frumoase grecești au rămas încă neatinse de om, de dezvoltarea turistică.

Cum să ajungi la Lichadonisia

Vara există excursii zilnice și de weekend din portul Kamena Vourla. Poți alege să mergi cu o barcă de sticlă sau pentru un mini tur alătur de un căpitan de vas. El știe ce să-ți arate mai frumos. Întreabă detalii despre plajele în care opresc bărcile, astfel vei ști pentru care să optezi prima oară. Îți spunem asta întrucât prima oprire este întotdeauna atât de plină de oameni, încât cu greu poți să te bucuri de peisaj! Cum ajungi în Lichadonisia din Kamena Vourla? Mergi în portul orașului, unde vei găsi o serie de ambarcațiuni gata să te ducă. Orarul lor aproximativ este: plecare la ora 12:00 și retur la ora 18:00. Cât despre prețuri, ele variază între 6 euro și 15 euro, pentru copii sau adulți. De asemenea, poți merge în Lichadonisia și de pe Insula Evia. Mai exact de pe plaja Kavos Lihada din Evia de Nord.

Poți ajunge pe plaja Lichadonisiwn pornind din Kamena Vourla, cu bărcile „Lihadonisia I” și „Lihadonisia II” sau din Kavos (Insula Evia) cu bărcile „I saw it all” și „I saw all”. Umbrelele de soare sunt gratuite – în funcție de locuri, bineînțeles. În lunile de vară, aceasta este o excursie des aleasă de turiști nemți și chiar greci. Mai puțini români știu de această zonă și sunt foarte dornici să o exploreze. Iar motivul pare să fie doar lipsa popularității ei. Dacă ajungi aici, ia în considerare câteva sfaturi ale noastre:

1. Fă cunoștință cu rezidenții permanenți din Lihadonisia. Oameni care îți trăiesc viața de zi cu zi în acest arhipelag, care se bucură de turiști și care și-au păstrat portul popular.
2. a-ți o umbrelă de soare, câteva sendvișuri și apa/sucuri și păstrează discreția. Pe alocuri, prețurile sunt destul de piperate, fiind considerate zone naturale intacte.
3. Nu rata naufragiul ...

Paradoxul Lichadonisia

Ca să fim cu totul sinceri, aceste insule s-au transformat, încet, încet, într-o destinație destul de turistică pentru numeroși turiști, de diferite naționalități. Iar această atracție cu putem spune că este chiar justificată. Pe de altă parte, însă, prima impresie când zărești aceste insule depinde foarte mult de așteptările inițiale. De exemplu. Ok... este frumos și diferit, ideal pentru excursii de o zi, dar să fim serioși... nu-i chiar Seychelles! Consideră că este o scurtă escapadă și experiență de călătorie cu iz exotic, în care să te bucuri de apele limpezi de cristal și de frumusețea incredibilă a peisajului (când nu sunt supraaglomerate).

Și astfel vei fi cu adevărat fericit. Poți face snorkeling, sporturi nautice și scufundări și vei fi mulțumit datorită noilor experiențe trăite în vacanța ta în Grecia. Noile excursii/destinații îți oferă mereu entuziasmul acela pe care îl adorăm într-o vacanță. În concluzie, fiecare loc are frumusețea lui și este bine să simți așa. Până la urmă, impresiile finale sunt doar ale tale și ele îți transformă sejurul într-o experiență memorabilă.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii