Cele mai frumoase plaje din Lefkada
» Oferte Insula Lefkada

17.02.2015 Grecia

Cele mai frumoase plaje din Lefkada

Dacă vă îndreptați atenția spre destinația de vacanță Lefkada, cu siguranță sunteți în căutarea unui sejur de relaxare și încântare la plajă. În acest caz, trebuie să știți că cele mai frumoase plaje ale insulei sunt cele din vest. Aici se întâlnesc și plajele Vasiliki și Agios Ioanis, aflate în top 3  plaje de surfing din Europa, datorită condițiilor propice practicării acestui sport, atât din punct de vedere al dotărilor naturale, cât și datorită faciliăților cu care sunt prevăzut pentru a ușura activitatea practicanților, atât amatori, cât și profesioniști.

O plajă deosebit de interesantă, cu peisaje spectaculoase, este plaja Agiofillis, accesibilă și cu naveta cu ambarcațiune, nu foarte scumpă, sau cu mașina proprie, după care urmează o scurtă drumeție pe jos, dacă sunteți în vacanță cu transport personal. Această plaja, ca majoritatea din Lefkada, este o plajă cu pietricele, de aceea ar fi bine să aveți o rogojină mai dură pentru plajă sau să închiriați un șezlong, pentru un plus de confort.

Plaja Kathisma este de departe cea mai modernă și bine dotată dintre plajele Lefkadei. Accesul spre plajă este facil, parcarea în imediată apropiere, șezlongurile se pot închiria la tot pasul, iar terasele și restuaurantele locale parcă vă imbie să le treceți pragul.

Plajele preferate de amatorii de trekking montan sunt Milos și Egremni, plaje virgine și sălbatice, cu nisip fin și peisaje extraordinare. Accesul se face după o coborâre spectaculoasă, prin stânci sau pe trepte, deci o condiție fizică prealabilă este necesară. Dar când vreodata experiențele spectaculoase au fost ușor accesibile?

O altă plajă minunată este plaja Porto Katsiki, aflată în top 10 cele mai frumoase plaje din lume, unde puteți ajunge cu o ambarcațiune de croazieră care pleacă dimineața din Nidri și mai străbate apoi și Kefalonia, Capul Doukado, sate pitorești, insulele Meganisi și Skorpios, biletul de croazieră incluzând și masa de prânz. Plaja Nidri, de unde pleacă și unde sosește ambarcațiunea de crozieră este de asemenea una dintre cele mai vibrante plaje din Lefkada, oferind o varietate de localuri pentru toate vârstele, gusturile și buzunarele.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii