Thassos - insula unde curge lapte si miere
» Oferte Thassos

03.11.2014 Grecia

Thassos - insula unde curge lapte si miere

 

Insula grecească Thassos este reputată pentru producția de miere.
 
Alegând ca destinație de vacanță insula Thassos, aflată șa 127 km de Salonic, veți descoperi unda dintre cele mai verzi insule ale Mării Egee. După o călătorie de numai 20 de minute între Kabala și Limenas, vi se va infățișa în fața ochilor minunata oază de verde.
 
Dimensiunile insulei Thassos sunt atât de reduse, incât puteți face un tur complet al acesteia în mai puțin de jumătate de oră cu mașina, dacă alegeți să vă deplasați cu autoturismul propriu. Iar dacă intenționați să-i explorați toate atracțiile, un sejur de o săptămână este de ajuns să vă declarați adevărați cunoscători ai insulei grecești.
 
Îndreptându-vă spre Limenaria, în sud, veți înțelege de ce insula Thassos este considerată cea mai verde insulă din Grecia : pini și platani, cele două esențe de arbori cele mai răspândite de pe insulă se arată privirilor curioase ale turiștilor iar în apropierea mării, pădurea de tamaris oferă o perdea de umbră foarte apreciată în verile toride de pe insulă. Apoi, în traiectoria către centru, veți traversa munții care străjuiesc satele Theologos și Maries, pe care se înață falnici molizi parfumați.
 
Varietatea arborilor și arbuștilor de pe insula Thassos face ca mierea produsă de albine local să fie una dintre cele mai apreciate de pe întreg teritoriul Greciei.
 
Dincolo de relieful aparent muntos , pe insula Thassos se întind plaje extraordinare. Interesantă este Metalia, unde pre vremuri era amplasată o fabrică de transformare a fierului. Încă se mai pot observa vestigiile industriale de pe plaja amenajată. 
 

O altă plajă care nu trebuie ratată este Aliki. Pietricelele albe alături de marea verde-albăstruie creează un peisaj de carte poștală. De asemenea, în stânga acestei plaje s-a format un soi de piscină naturală, într-un cadru format din stânci masive albe, rotunjite și tocite de apa mării.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii