Obiective turistice in Zakhyntos
» Oferte Zakynthos

03.11.2014 Grecia

Obiective turistice in Zakhyntos

Insula Zakhyntos reprezinta una dintre destinațiile preferate de români pentru sezonul estival, în care mulți aleg să se reîntoarcă, atât pentru peisajele care îți taie respirația și plajele extraordinare, cât și pentru vibrația istorică și culturală a vechii așezări antice.

Orașul găzduiește două muzee impresionante. Muzeul Salomos găzduiește obiecte de artă și de valoare care au aparținut unor pesonalități locale, fiind închinat poetului național al Greciei, Dyonisos Solomos.

Muzeul de artă bizantină și postbizantină din Zakhyntos adăpostește tablouri de o nestemată valoare, care datează din secolul 12 până în 18.

În Biserica Agios Dionysios, credincioșii se pot închina moaștelor Sfântului Ocrotitor al insulei. Pe insulă se află numeroase lăcașuri de cult, ce stau mărturie credinței locuitorilor. Astfel, insula este, dincolo de o destinație vibrantă, și un loc deosebit de pelerinaj.

De asemenea, la marginea orașului se înalță dealul Bochali, de unde se înfățișează un peisaj minunat asupra orașului, locul ideal pentru fotografii panoramice, unde puteți de asemenea vizita și ruinele unui Castel Venețian de la 1600.

Pasionaților de zoologie le recomandăm o vizită pe plajele insulei pentru observarea broaștelor țestoase Caretta. Cu puțin noroc, le puteți surprinde în momentul depunerii ouălor. Iar dacă sunteți și mai sincronizați, puteți avea șansa de a observa chiar o focă sihastru - Monachus monachus.

Vă puteți apoi îmbarca de la Agios Nikolaos către Blue Caves, aflate în nordul insulei. Peștera Albastră se numără printre principalele atracții ale insulei, datorită culorii apei, de un albastru unic, nemaintâlnit. Alte plaje spectaculoase de pe insulă : Vassilokos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi şi Alykes.

O altă incursiune spectaculoasă este în golfurile insulei (Navagio), plaja cu epava unui vapor.
Un alt golf deosebit este Limnionas, cu plaja amenajată pe stânci și desevită de un restaurant spectaculos.

Fiind o insulă relativ redusă, fără a zăbovi, puteți bifa toate aceste obiective într-o inscursiune de weekend, astfel că Zakhyntos este deopotrivă o destinație de vacanță de relaxare, cât și de citybreak.
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii