Modalitati de a ajunge in Halkidiki
» Oferte Halkidiki

10.02.2020 Grecia

Modalitati de a ajunge in Halkidiki

Clasată drept una dintre cele mai bune destinații turistice din Grecia de Nord, Halkidiki este accesibilă cu mașina personală, cu autocarul sau cu avionul, în funcție din ce destinație revii 😊 Această frumoasă regiune de vacanță își păstrează caracterul tradițional și, datorită particularităților peisajului său, nu are aeroport sau gară. Destinațiile verii ale peninsulei Halkidiki sunt cele trei brațe - Kassandra, Sithonia sau Muntele Athos (Halkidiki de Est). Le știm cu toții. Zone cu prețuri accesibile, de unde poți porni către alte destinații ale Greciei Continentale. De ce nu? Iată modalitățile în care poți ajunge în Halkidiki, în funcție de unde pornești la drum

Cu mașina la Halkidiki

Dacă ți-ai ales deja cazarea și vrei să merg cu autoturismul propriu, cel mai popular drum este prin Bulgaria, urmând traseul Giurgiu - Russe - Byala - Pleven - Sofia - Blagoevgrad - Sandanski - Kulata - Serres - Salonic - Halkidiki (Nea Moudania). Trebuie să achiți taxa de pod la Giurgiu și o vinetă în Bulgaria, de aproximativ 10 euro, pentru 7 zile. Este un traseu destul de lung, care durează aproximativ 9 ore, dar este mult mai comod datorită autostrăzilor. Ajuns la Sofia, urmează indicatorul Kulata autostrada cu verde, pentru a nu pierde o oră traversând Sofia. Atenție și la Serres, unde te poți dezorienta și ieși de pe autostradă. Ajuns aproape de Salonic, uită-te după indicatorul spre Halkidiki. La un moment dat, întâlnești șoseaua de centură din orașul Salonic care, la rândul său, te conduce către drumul național spre Halkidiki. Mergi drept înainte până zărești indicatoarele cu ieșirile spre cele trei brațe ale peninsulei.

Cu autocarul în Halkidiki

Aici ai două posibilități. Fie optezi pentru pachetul complet (cazare+ transport autocar), fie doar pentru transportul cu autocarul, de la una dintre agențiile de transport de pe piață. Sunt numeroase iar prețurile sunt competitive. Durata transportului: între opt și zece ore, în funcție de timpul petrecut în vamă și de numărul de opriri de-a lungul traseului. Acest tip de transport are avantaje și dezavantaje. Te poți bucura în tihnă de peisaje, poți socializa cu oameni noi și chiar te poți odihni până la cazare, pentru a ajunge fresh, gata de plajă. Pe de altă parte, ai o oră fixă de plecare, depinzi de alte persoane și nu poți opri unde ți-ai dori și, uneori, te lași surprins de frustrare...văzând cum ratezi magazine tipic grecești întâlnite în cale. Depinde, însă, de tipul de vacanță pe care ți-l dorești. Semi explorare sau totală relaxare.

Cu avionul în Halkidiki

Există multe zboruri directe către Aeroportul Internațional Salonic din România și țări din întreaga lume. Există multe zboruri interne în Grecia. Așa că fie decizi să vizitezi Atena, Chania sau Rodos, poți alege un zbor spre Salonic și apoi închiriezi o mașină sau iei autobuzul pentru a te bucura de vacanța de vară în Halkidiki, Grecia. Există o stație de autobuz în Halkidiki unde îți rezervi bilet pentru a ajunge la orice destinație din cele trei peninsule. Alternativ, poți opta pentru un taxi, dar costul va fi ceva mai mare decât a unui autobuz.
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii