Insula Lefkada - prezentare
» Oferte Insula Lefkada

17.02.2015 Grecia

Insula Lefkada - prezentare

 

Insula Lefkada se întinde pe o lungime de aproximativ 35 km și pe o lățime de circa 5 km, accesul pe insulă cu automobilul făcându-se printr-un pod mobil. Capitala insulei poartă același nume și concentrează 11.000 din cele 23.000 de locuitori câți numără insula, este situată imediat după intrare pe insulă (nu mai mult de 1 km).

La est, pe coastă, se arată în continuare o înșiruire de sate pitorești de mici dimensiuni, care redau cu spectaculozitate culoarea locală a insulei și leagă astfel cel de-al doilea oraș ca mărime de pe insulă, orașul Nidri. Înainte de pătrunderea în oraș, zona Perigiali își face aparaiția, remarcându-se printr-un colorit verde clar și numeroase hoteluri și ansambluri de pensiuni (vile dotate cu strictul necesar preparării mâncării), acestea din urmă fiind accesibile pentru călătorii pe cont propriu.

Orașul Nidri reprezintă de asemenea o opțiune ideală de cazare pentru turiștii aflați în căutarea unei experiențe mai active, în spiritul urban al vieții localnicilor de pe insulă.

Dincolo de orașul Nidri, avansând, se arată localitățile turistice și pescărești, și anume stațiunile Vlicho, Poros și Sivota, amplasate pe golfurile ce poartă același nume.

Înaintând spre sud, veți ajunge la stațiune Vasiliki, vestită printre amatorii de surf, datorită curenților de aer care fac stațiunea propice surfingului tot timpul sezonului. Mergând din sud spre vest, în această incursiune în sensul acelor de ceasornic în Lefkada, mai spre nordul coastei se află cele două localiăți ale zonei Agios Nikitas și Tsoukalades, semnificativ mai puține din cauza reliefului muntos, cu înălțimi ajungând până la 1000 metri. Clima insulei Lefkada se evidențiază prin veri călduroase și prelungite, cantitățile de precipitații fiind destul de reduse. Pe insulă sunt prezente câteva peșteri, izvoare și cascade, dincolo de legătura la mare de jur împrejurul acesteia. Pe lângă deliciile culinare locale, precum specialitățile fry-pie sau frugadeli, de departe de cel mai bun feedback se bucură înghețata de pe insulă, cea mai bună din Grecia și catalogată și drept cea mai bună din lume de anumiți turiști, subiectivi sau obiectivi.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii