Grecia „are ce trebuie” pentru a fi Nr. 1 mondial
» Oferte Grecia

01.11.2019 Grecia

Grecia „are ce trebuie” pentru a fi Nr. 1 mondial

Și când spunem asta ne referim la gastronomie. Pe lângă numărul mare de insulițe, de exclusivitatea peisajelor, de spiritul liber și căldura umană, Grecia are tot ce-i trebuie pentru a fi numărul unul ca destinație gastronomică. Te mai întrebi de ce când spui „vacanță” te gândești inițial la Grecia?
Nu o spunem doar noi, iubitorii Greciei și pasionații de gastronomie. Ci o spun răspicat specialiștii în turism. Și, da. Grecia a reușit să devină prima destinație mondială a turismului alimentar. Experiențele gastronomice sunt esențiale pentru atragerea turiștilor la nivel mondial, iar Grecia este bine poziționată și foarte bine pregătită din acest punct de vedere, spun specialiștii.

93% dintre călători caută experiențe gastronomice

Turismul gastronomic este estimat la aproximativ un trilion de dolari la nivel global, potrivit fondatorului Asociației Mondiale a Turismului Gastronomic, Erik Wolf. Iar acest lucru vine ca o confirmare a declarației ambasadorului asociației în Grecia, Maria Athanasopoulou, conform căreia „țara noastră are tot ceea ce este necesar pentru a fi numărul 1 mondial ca destinație turistică gastronomică în următorul deceniu. Totul cu condiția să facem un pas în cucerirea acestei titulaturi și a lucra împreună ca unul singur. ”

Tema a fost dezbătută în luna octombrie, în cadrul Summit-ului International Food Travel de la Salonic, Wolf prezentând date conform cărora 93% dintre călătorii la nivel mondial caută experiențe gastronomice în timpul vacanțelor sale, în timp ce 25% dintre turiști „cheltuiesc sume considerabile” pentru mâncare și băutură în țările pe care le vizitează. În Grecia, „veniturile totale din turism se ridică la 16 miliarde de euro, iar 4 miliarde din acestea privesc sectorul gastronomic - adică 25 la sută”, a adăugat fondatorului Asociației Mondiale a Turismului Gastronomic, Erik Wolf.

Prima carte de bucate din istorie, scrisă în Grecia

Unul dintre cele mai autentice elemente culturale ale unei destinații este gastronomia. Gusturile unice ale bucătăriei sunt puternic legate de calitățile și caracteristicile societății sale și dezvăluie o informație importantă cu privire la istoria sa culturală și economică. În același timp, mâncarea este și o formă de comunicare, o modalitate de a „vorbi” cu sufletul cuiva.

Bucătăria greacă, bogată în arome și arome autentice reprezintă o unitate culturală veche. Are o istorie de aproximativ 4.000 de ani, cu caracteristici speciale bazate pe bunuri de calitate pură și unică din Grecia. De fapt, Archestratos a scris prima carte de bucate din istorie (330 î.C.). Și, în ciuda a ceea ce vă poți crede despre bucătăria greacă, ea este mai mult decât „moussaka”, „souvlaki” și celebra salată grecească „choriatiki”. Oferă o mare varietate de mâncăruri delicioase și sănătoase, care pot satisface orice pretențios, atât vegetarieni, cât și iubitori de carne. Zeci de studii științifice au arătat efectul pozitiv asupra sănătății, frumuseții și longevității unei persoane cu un stil de viață care implică diete grecești echilibrate.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii