Atractii si obiective turistice in Pelion:
- Biserica Agia Marina din Kissos a fost contruita in anul 1650 pe cand Grecia era sub stapanire otomana. Iconostasul din interiorul bisericii a fost construit în anii 1700-1720 de tehnicieni din Hepirus folosind lemn de tei. Are sculpturi interne și a fost
placat cu aur în 1793, după cum se arată pe poarta de nord a iconostasului. Tradiția spune că a durat 60 de ani pentru a finaliza sculptura pe iconostas.
- Biserica Panagia Megalomata şi biserica Agia Paraskevi din Tsagarada
- Gara din Pelion, templul lui Pammegistoi Taxiarches, biserica Agios Nikolaos, Muzeul de Folclor şi Biblioteca din Milies
- Mănăstirea Taxiarches din Nileia
- Mănăstirea Agia Triada din Ano Gatzea
- Conacul Kontos din Ano Lehonia
- Conacul Topalis, muzeul folcloric de artă populară, biserica din Panagia, biserica lui Agios Ioannis din Makrinitsa
- Muzeul rozariilor din Portaria
- Muzeul Aggelini din Chorto
- Bisericile Agios Georgios, Agia Kyriaki, Agia Paraskevi şi Metamorphosi tou Sotiros din Horefto
- Vechea biserică Agios Nikolaos este construită pe ruinele unui templu antic şi biserica Agios Ioannis Prodromos din Horefto
- Croaziera in zona Palia Mitzela in zona pesterilor marine, unde flota regelui persan Xerxes a fost distrusă (480 B.C.). Potrivit mitologiei greceşti, Nereid Thetida s-a îndrăgostit acolo de Pileas.
Mancare:
În Pelion, vinurile, lichiorurile, rachiurile, gemurile, uleiul de măsline, plantele aromatice, ceaiurile şi mierea sunt printre cele mai apreciate din intreaga Grecie.
Mărul local se numeşte fyriki şi are fructe mici şi aromate din care se fac gemuri şi un serbet foarte parfumat, care se serveşte cu un pahar de apă rece.
Daca ajungeti in Pelion incercati specialităţi tradiţionale locale: supă de fasole albă, tyropsomo – o pâine preparată cu brânză şi oregano sau spetsofai – un fel de mâncare picantă preparată cu ardei, roşii şi cârnăciori.
Nu uitaţi să căutaţi şi taramosalata, un fel de salată de icre preparată cu cartofi.
Unele dintre specialităţile locale care merită să fie încercate sunt spetzofai, mousakas, “tsitsiravla”, plăcintele şi carnea locală, de asemenea. Festinul culinar va fi completată de dulciurile tradiţionale din Pelion, realizate de obicei “in casa”.