Oferte cazare Sidirokastro, Macedonia Grecia 2020
(2 oferte, 182EUR - 182EUR)
Agnantio Hotel Spa, Sidirokastro Serres

Agnantio Hotel Spa  

   Scor 9.6 din 4 comentarii

Sidirokastro Serres, Macedonia, Grecia

 • Hotel cu parcare proprie  
 • Fara transport
Olympic Htl, Sidirokastro

Olympic Htl

Sidirokastro, Macedonia, Grecia

  • Fara transport

  Despre SidirokastroPrezentare si poze Sidirokastro

  Sidirokastro

  Orașul Sidirokastro, (adică "castel de fier» în limba greacă), este situat la 25 km distanță de orașul Serres, fiind străbătut de râul Krousoritis. El are o populație de aproximativ 5.500 de locuitori și este împărțit în două secțiuni, care sunt legate prin poduri tradiționale. Zona din Sidirokastro este bogată în minerale, cum ar fi marmura, fier, lignit, precum și arcuri geotermale.
  De mare interes sunt ruinele castelului bizantin, Issari Fort, (155 m picioare inălțime) și frumoasul habitat al zonelor umede a lacului artificial Kerkini.
  Vizitatorul poate gasi aici tot felul de facilități, inclusiv hoteluri, taverne, cafenele si magazine comerciale.

  Recomandari turistice pentru Sidirokastro

  Există locuri destul de interesante în Sidirokastro, cum ar fi ruinele castelului bizantin, biserica Agios Dimitrios, care este sculptată în stâncă și podurile pitorești peste râul Krousovitis.
  Issari Fort, construit de împăratul Vasile al II-lea. În picioare 155 de metri înălțime, el domină partea de nord-vest a orașului. Orașul își datorează numele acestui fort: "Sidirokastro" înseamnă "castel de fier", în limba greacă, la fel ca "Demir Hisar" în limba turcă.
  Frumoasul habitat al zonelor umede a lacului artificial Kerkini, creat de un baraj pe râul Strymonas. Acest habitat unic, protejat de Convenția RAMSAR asupra zonelor umede, este frontiera naturală dintre Grecia și Bulgaria. Este una dintre cele mai bogate habitate ale păsărilor din Grecia: casa la mai mult de 300 de specii.
  Sidirokastro Hot Springs au o temperatură de 45 °. Ele sunt chiar în afara orașului la nord, în apropiere de râul Strymonas, pe un deal care oferă vederi panoramice ale zonei. Mii de oameni merg la aceste izvoare termale în fiecare an, atât pentru recreere sau terapie, mai ales de la recenta renovarea cu facilități turistice ale zonei. Există mai multe izvoare fierbinți în Thermes și în Angistro.
  Roupel Fort, care a fost un bastion împotriva armatei germano-bulgară în al doilea război mondial.
  Botanic pădurea-parc și acvariul la Vyronia.
  Statiunea de schi în Lailia, una dintre cele mai bune din nordul Greciei, este deschis tot anul și poate găzdui un număr mare din vizitatori. Acesta este minunat pentru sporturi de iarnă și un loc de o frumusețe naturală.
  Cel mai mare festival anual al orașului este la 27 iunie, cand se sărbătoreste eliberarea zonei de sub conducerea otomană în 1913. Este o aniversare pe care localnicii o sărbătoresc cu respect, emoție și mândrie.
  Mihalis Tsartsidis Folclor și Muzeul de Istorie (Sidirokastro)