Weekend de iarnă pe Insula Aegina
» Oferte Aegina

02.10.2019 Grecia

Weekend de iarnă pe Insula Aegina

Mulți greci pe care îi întâlnești vara pe insule nu locuiesc acolo și iarna. Unii sunt în vacanță, alții împart anul între casele de vară și apartamentele din oraș, iar mulți vin pentru comerț. La finele lunii septembrie (exceptând insule precum Creta, Rhodos, Santorini sau Mykonos), multe insule devin pustii. Însă, de abia atunci ți se dezvăluie „sufletul” destinației. În sezonul rece vezi cum trăiesc adevărații localnici și frumusețea naturală goală, lipsită de aglomerația de șezlonguri și autobuze turistice. Grecia este, fără îndoială, o destinație all season. Dacă vara este dedicată plajelor și a explorării, toamna și iarna sunt anotimpurile cărora să le dedici o vacanță pentru experiențe locale, ferite de agitația de turiști. Unele dintre aceste insule sunt perfecte pentru odihnă. „Insula mea” (cuvintele grecilor pentru casa părintească sau a bunicilor) este Aegina. Am descoperit-o de curând. La numai o oră de portul Pireu, Aegina este escapada perfectă de ultimă oră pentru atenieni, în special în timpul verii. Iarna, însă, Aegina își schimbă cu totul personalitatea.

Weekend de toamnă / iarnă în Aegina

Știm că vacanțele în Grecia au devenit mai scumpe. Însă, pe timp de iarnă, prețurile scad mult și poți găsi ușor o cazare accesibilă. Vei spune: dar nu e vară. Și ai dreptate. Însă merită întru totul. Îți recomand zona Pachia Rachi, Tsikides sau Marathonas. Hotelurile și casele din orașul Aegina sunt mai ușor de accesat, dar dacă închiriezi o mașină ai parte de toată frumusețea naturală. Pachia Rachi este locul perfect pentru drumeții. Urmând drumul pe munte vei ajunge la Eleonas, unde te așteaptă livezi de măslini, arbori vechi de mii de ani. Dacă urci pe Muntele Oros, chiar la sud de sat, vei fi recompensat cu o vedere de 360 de grade a insulei.

Locuri în care să te bucuri de bucătăria autentică de iarnă grecească sunt Argyris în Mesagros (pentru mielul în stil gătit acasă la cuptor și cocoșul în sos de roșii), Vatzoulias în Asomatos, chiar deasupra orașului (pentru orice cu macaroane lungi) și la Manitas, lângă mare (pentru supe, tocană de năut și carne de vită în sos de roșii). Poți petrece o zi întreagă plimbându-te de la Vagia, pe partea de nord-est, până la Perdika. Dacă îți începi plimbarea din orașul Aegina, cumpără-ți fructele de la unul dintre magazinele locale din port, chiar deasupra pieței de pește. Dacă, însă, simți nevoia să te înconjori de oameni, găsești restaurante, baruri și cafenele deschise în orașul Aegina. Sunt mulți turiști și localnici. Prea mulți ar spune unii. Și, deși este iarnă, te bucuri de muzicieni live și diferite petreceri tematice.

Pentru a întâlni localnicii

Vineri seara, Avli este locul în care să mergi. De obicei, muzica live începe în jurul orei 22.00 și nu vei fi niciodată singur aici. Datorită atmosferei relaxante, a mâncării și a berii, localnici de toate vârstele se întâlnesc aici pentru a petrece o seară frumoasă de socializare. Sâmbătă seara găsești petreceri pretutindeni. Pentru mâncare în stil meze și băuturi tradiționale grecești, încearcă Bakalogatos sau Kriton Gevseis. Dacă preferi un DJ, cele mai aglomerate baruri sunt, de obicei, Caps Love (din port, la stânga, după biserica mare Panagitsa – e cu karaoke spontan), Remvi, Vartan și Ellinikon Vintage. Duminică după amiază este liniște. Este zi liberă, în care localnicii se adună la cafenelele de pe malul mării. Nisos este favoritul multora, datorită gustărilor și a cafelei tradiționale. Iar seara, majoritatea localnicilor aleg între Remvi sau Vartan. La Remvi, o cafenea și un bar de lângă biserica Panagitsa, ești ademenit de diferiți cântăreți pop. La Vartan se bea „rakomelo”, o băutură tradițională, fierbinte, făcută din raki și miere. Sunt locuri frumoase, unde descoperi autenticitatea destinației.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii