Rețetă clasică grecească Giouvetsi de miel
» Oferte Grecia

17.04.2020 Grecia

Rețetă clasică grecească  Giouvetsi de miel

Mai este foarte puțin până în ziua de Paște și ce metodă mai bună de a aduce atmosfera grecească la noi, dacă nu un preparat tradițional. O rețetă care să-ți umple casa de arome îmbietoare, pentru a crea acea atmosferă de sărbătoare pe care s o ții minte. O rețetă clasică de mâncare grecească, cu un echilibru perfect de arome centrat în jurul acestei frumoase Sărbători: miel la cuptor cu pastă de roșii. Preluat din cuvântul turcesc Güveç, mult iubitul Giouvetsi grecesc este o tocană gustoasă pe bază de roșii cu pastă orzo, care poate fi făcută cu miel, pui sau vită. Fiind în apropierea Paștelui, bineînțeles că mielul este ingredientul principal pentru toți credincioși, în special în Grecia. Delicios, sățios și prietenos pentru copii, acesta este un fel de mâncare perfect pentru masa de duminică sau orice altă sărbătoare a familiei.

Ingrediente:

1.6 kg picior de miel, cu oase, tăiate în porții
2 cepe, tocate mărunt
2 morcovi, tăiați în cuburi de 1-2 cm
400 g roșii prunișoare din conserve, amestecate
90 ml ouzo sau tsipouro
2 linguri de miere
1 lingură de rozmarin proaspăt, tocat (sau 1.5 linguri uscate, măcinat)
2 linguri de unt (sau grăsime de oaie)
250 gr orzo (orez cu bon lung), grosier
Frunzele de ½ buchet de mentă proaspătă sau mărar, tocate
80 ml ulei de măsline
Sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pune carnea de miel într-o tavă și freac-o foarte bine cu ulei de măsline, sare și piper. Rumenește apoi bucățile de carne timp de 7-8 minute, într-o tigaie mare și adâncă. Adaugă ceapa și morcovii și amestecă  4-5 minute, sau până se usucă ușor. S-ar putea să fie nevoie să adaugi un pic de ulei de măsline.
 
Pune apoi roșiile, ouzo / tsipouro, mierea, rozmarinul, sarea, piperul și 250 ml apă, amestecă bine și pune capacul. Dă focul la mic și lasă amestecul pe foc aproximativ o oră, până când carnea este gata. Între timp, ia o tigaie mică, în care să călești orezul în unt, aproximativ 5-6 minute, sau până prinde culoarea aurie. Încinge apoi cuptorul la 180 ° C. Pune mielul și legumele într-o tavă, adaugă orzo cu sare și piper și amestecă. Pune o folie peste tava și așaz-o în cuptor, unde va sta 30 de minute.
 
Îndepărtează folia, adaugă 200 ml apă fierbinte și gătește încă 15 minute sau până când orezul este gata. Scoate tava din cuptor, presară preparatul cu mentă proaspătă și servește-l cu legume la abur. Să aveți o masă bogată în familie și un Paște Fericit.
 
Foto: © Giorgos Drakopoulos

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii