Insule de familii in Grecia – un mic ghid pentru vacanta ta
» Oferte Grecia

04.06.2018 Grecia

Insule de familii in Grecia – un mic ghid pentru vacanta ta

„Vreau o vacanță în Grecia”. Unde? „La plajă”. Și cam aici se oprește cererea multora dintre noi când vine vorba despre concediul nostru. Știm că Grecia e frumoasă, știm că ne va plăcea indiferent pentru ce destinație am opta, însă alegerea este foarte grea. Tocmai de aceea, de cele mai multe ori, lăsăm totul în seama unei agenții de turism. Ei bine, e total greșit.  Agenția îți poate oferi câteva opțiuni, însă nu va putea niciodată să îți cunoască întru totul nevoile, dorințele și modul personal de a-ți petrece vacanța. Tocmai de aceea, înainte de a da click pe rezervare, citește și vezi unde te-ai regăsi. Astăzi, ne-am oprit la o listă cu câteva insule grecești, dedicate familiilor. Insule frumoase, cu activități din plin, dar care să vă ofere și momente frumoase, de relaxare, în familie. Insule de familie cu plaje nisipoase, sporturi de apă, zone sălbatice, istorie și cultura.

1. Rhodos, Dodecanese

Cea mai bună pentru: zbor și cazare

Dacă vrei rutină, coasta de est a insulei Rhodos se întinde pe aproape 50 de kilometri de plaje.

de nisip, bine întreținute, Apa mării este caldă, puțin adâncă, iar salba de hoteluri este impresionantă. Este insula în care găsești probabil cel mai multe hoteluri all inclusive din Grecia (nu te gândi, însă, că nu-s și o mulțime de taverne). Singura ta preocupare pentru o vacanță în Rhodos este zborul și hotelul. În rest, totul se află chiar sub nasul tău: cluburi pentru copii, facilități de sporturi nautice, babysitting, wellness, restaurante și cafenele. O insulă perfectă pentru vacanțele cu copiii. Iar dacă vrei și plimbare, ai slavă Cerului ce vedea: Lindos, Rhodos Twon, OldTwon (pe vârful nordic al insulei, cu fortificații medievale și cu alei pietruite). De asemenea, poți merge în Prasonisi - locul unde se întâlnesc Marea Egee și Mediterană, dar și la Valea Fluturilor. Experiențe de vacanță ai din plin. 

2. Creta

Cea mai bună pentru: cultura antică 

Creta oferă o istorie veche și o serie de hoteluri prietenoase pentru familii cu copii

Insula se mândrește cu cea mai veche civilizație a Europei, care a construit palate decorate cu fresce magnifice și s-a bucurat de curiosul sport al taurului. Capitala Minoană, Knossos, a fost reconstruită parțial de arheologii timpurii, făcând-o neobișnuit accesibilă copiilor. Bizara Zeița șarpe este expusă la Muzeul Arheologic din Heraklion. Copiii se vor bucura, de asemenea, de excursia la peștera Dikteon (ușor înfricoșătoare) de pe Podisul Lasithi, pe care anticii îl considerau locul de naștere al lui Zeus, cu stalactite și stalagmite. Lista continuă cu Vai, plaja de palmieri de unde le puteți cumpăra celor mici „mini banane” delicioase, unde poți face plajă și unde poți vedea o rezervație impresionantă de palmieri. Ca pont: aici poți face cele mai spectaculoase fotografii. În partea opusă a insulei, se află plaja cu nisip roz și celebra Lagună Balos. Dacă poți, vizitează-le pe toate. Creta este de-a dreptul impresionantă. 

3. Corfu, insulele Ionice

Cea mai bună pentru: buget

Ajunși aici, vizitați orașul vechi din Corfu și vă puteți alătura localnicilor într-un meci de cricket. 

Ca  plaje frumoase și populare, alege-o pe cea de nisip Glyfada. Aflată pe coasta de vest sălbatic; în apropiere de Paleokastritsa, cu golfurile de pietriș adăpostite. Sau Sidari, de pe coasta de nord, cu formațiunile deosebite în stâncă și cu marea caldă. Există, de asemenea, un Aqualand în care să vă bălăciți prin tobogane. După lăsarea serii, poți duce copiii la cinematograful de vară în aer liber (filme în versiunea originală, cu subtitrări grecești). Aici găsești pentru tine și berea de ghimbir (o specialitate Corfiot).

4. Paxos, insulele Ionice

Cea mai bună pentru: evadarea vilei

Una dintre insulele cele mai puțin comerciale din regiunea Ionică, Paxos (popul 2.300) este iubită de italienii bogați și de iahturi. Este locul în care găsești restaurante uimitoare cu fructe de mare (dar destul de piperate ca preț). Insula are doar 11 kilometri lungime și cinci kilometru înălțime. În cele trei orașe mici: Gaios, Lakka și Loggos (conectate prin trasee marcate) ritmul vieții este lent și relaxat. Paxos este o excursie de o zi populară din Parga și Corfu. Așa că, dacă mergeți aici în sezonul de vârf (Iul-Aug), este destul de aglomerat între orele 11:00 și 17:00. În acest caz, cel mai bine este să optați pentru excursii seara târziu spre plajele de pe coasta de est, cum ar fi Monodendri. Sau închiriați o barcă și explorați stâncile de calcar, de-a lungul coastei de vest. Antipaxos este și ea o mică insulă la trei kilometri sud, cu are două plaje frumoase cu nisip alb, la care poți ajunge cu taxiuri pe apă, ce au curse la intervale regulate.

5. Zakynthos, insulele Ionice

Cea mai bună pentru: adolescenți sociabili 

Dacă vreți să scăpați de aglomerația pachetelor all inclusive, dar aveți adolescenți care vor să socializeze, să descopere, mergeți la Clubul Peligoni din Zakynthos. Coasta dramatică a insulei va fi io încântare pentru întreaga familie. De asemenea, Navagio (plajă de naufragiu), un golf fericit susținut de stânci de calcar pline de prăbușire, este nemaipomenită. Iar Peligoni Club oferă non-stop activități și opțiuni de socializare familiilor cu adolescenți. Are o cafenea-restaurant, o piscină, un teren de tenis și o sală de gimnastică, precum și o serie de punți, ce duc spre mare, pentru plajă, înot și sporturi nautice organizate, inclusiv navigație, windsurfing, SUP, schi nautic și wakeboarding. După întuneric, se organizează grătare, petreceri și muzică live. Dacă micuții au vârste între 4 și 14 ani, tot aici există un club pentru copii, o creșă și o cameră de babysitting. Mergeți și spre peninsula Vasilikos, împădurită cu pini, din sud-estul insulei. Cea mai mare parte este protejată pentru dezvoltarea pe scară largă a broaștelor Caretta-Caretta. Ele se reproduc pe frumoasa plajă Gerakas.

6. Lefkada, insulele Ionice

Cea mai bună pentru: sporturi de apă pentru adolescenți

Lefkada este cea mai bună destinație pentru sporturi acvatice din toată Grecia. Pe lângă un port imens în orașul Lefkada, folosit ca bază pentru zeci de companii de navlosire a iahturilor, Lefkada este un loc ideal pentru windsurfing. Golful Vasiliki, în sud, este expus vânturilor locale, creând condiții perfecte pentru începători dimineața. Pentru surferi mai experimentați este recomandată distracția de după amiază. De asemenea, vă puteți bucura de caiac în Marea Vasiliki. Kite-surfing poți face la Milos (alias Agios Ioannis), iar plaje spectaculoase găsești în partea de vest. Kathisma și Porto Katsiki. 

7. Mykonos, Ciclade

Cea mai bună pentru: luna de miere cu copiii

Mykonos este renumit pentru viața de noapte nebună. Cu toate acestea, este și o destinație minunată de familie, mai ales dacă stați în una din cele mai liniștite stațiuni, cum ar fi Agios Ioannis. O stațiune cu plajă frumoasă de nisip, imortalizată în filmul Shirley Valentine (1989). Zilele petrecute la mare vor asigura un somn liniștit bebelușilor, încă de la apus. Ulterior, vă puteți îndrepta spre orașul Mykonos pentru cină, apoi să vă bucurați de priveliștile din portul din Mica Veneția, optând pentru o băutură la terasă sau pentru distracția în unul dintre cluburile de aici. Pentru un moment de calm, faceți o excursie de o zi la insulă nelocuită din Delos, cu temple antice listate de UNESCO.

8. Santorini, Ciclade

Cea mai bună pentru: lux

Santorini este casa celor mai luxoase hoteluri de tip boutique din Grecia. O insulă dramatică, cu satele de pe vârful stâncii din Fira și Oia, cu vedere spre un crater vulcanic imens. Soiul arid, dar fertil, produce unele dintre cele mai bune vinuri albe din Grecia. Iar rodiile aromate, vinetele albe și fasolea delicioasă, tot aici se cultivă. Completate de delicatese importate, aceste ingrediente umile strălucesc în miezul creativ al Mediteranei. Duceți copiii în excursii spre siturile arheologice ale vechiului Thira și Akrotiri, la plaja Vlychada, susținută de stânci de piatră ponce. Satul cocoțat pe stâncă - Oia - este un loc magic pentru a viziona apusul.

9. Amorgos, Cyclades

Cea mai bună pentru: vacanță de modă veche

Naxos este cunoscut pentru plajele sale nisipoase și surprinzător de luxuriante. O insulă uimitoare, populară cu grecii în căutarea unei escapade de vară. Ce mai, o insulă mai puțin cunoscută, de care te bucuri de tradiționalism autentic. Capitala – Hora - este reprezintă o adunătură de case, construite în jurul unui castel medieval de deal. La o plimbare de jumătate de oră, deasupra plajei Agia Anna - unde a fost filmat filmul de cult francez The Big Blue (1988) – se află mănăstirea din Hozoviotissa, a secolului XI-lea. Pentru autenticitate și un prânz de-a dreptul tradițional, rămâneți în Aegiali, aproape de satul Tholaria. Ai vedere spre plaja de nisip, ai restaurante vechi cu mâncăruri locale rustice și bătrâni care cântă și dansează după muzica tradițională greacă, sorbind pe alocuri din psimi raki (o băutură puternică, aromată cu miere, cuișoare și scorțișoară) . Hrăniți copiii cu pasteli sănătoși (batoane de susan și miere).

10. Skiathos, Sporade

Cea mai bună pentru: plaje

Skiathos este alegerea cunoscătorului pentru varietate. Cea mai bună zonă pentru copiii mici este Koukounaries, pe coasta de sud. Locul cu un kilometru de plajă cu nisip de auriu, mărginită de ape limpezi și calme, și amenajată șezlonguri, centre pentru sporturi de apă și cafenele. Pentru ceva mai liniștit, încercați plaja de nisip Mandraki, aflată pe coasta nord-vestică. Ajungi la ea după o plimbare de 20 de minute printre pini.

11. Alonissos, Sporade

Cea mai bună pentru: sălbăticie

Cel mai îndepărtată dintre Sporade, stațiunea Alonissos este un refugiu pentru păsările marine rare și pentru sigiliul Monahus Monachus, protejat prin lege. Parcul Național Marin Alonissos cuprinde Alonissos și alate șase insulițe învecinate, mai mici. Faceți o excursie cu barca prin aceste ape și, dacă aveți noroc, veți vedea delfini. Sau, explorați marea cu caiacul sau traseele marcate cu pietre ale insulei. Pentru orice ai opta, luați-vă binocluri pentru a privi vulturi, șoimi, șehi, cormorani și pescăruși.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii