6 locuri de vizitat in Grecia in 2018
» Oferte Grecia

03.05.2018 Grecia

6 locuri de vizitat in Grecia in 2018

De fiecare dată, o vacanță în Grecia este un răsfăț. Este țara în care nu-ți poți alege o destinație greșită, în cre să n-ai ce vedea, ce străbate, ce degusta și ce fotografia. Fiecare insulă și fiecare destinație continentală are multe lucruri ce ți se recomandă să le vezi. Tocmai de aceea, alegerea unei vacanțe în Grecia este adesea dificilă. Vrei o destinație frumoase (toate sunt, crede-ne), la un preț bun, cu diferite facilități: pentru copii, pentru vârstnici, pentru relaxare totală sau pentru petreceri până la răsărit. Indiferent pentru ce destinație a Greciei ai opta, vei găsi acolo tot ce ai nevoie pentru un sejur frumos. Așadar, iată câteva  locuri de vizitat în Grecia, dacă vrei să străbați și alte destinații în afară de Halkidiki, Paralia sau Thassos. 

1. PATMOS

Patmos este o insulă devenită cunoscută recent, care se mândrește cu cel mai frumos Chora (sat principal), construit în jurul mănăstirii dedicată Sfântului Ioan Teologul. Sfând despre care se crede că a scris o carte despre Apocalipsa pe insulă. Iulie și august sunt cele mai bune luni să-ți petreci vacanța aici întrucât au loc Festivalul de Muzică religioasă și Festivalului Internațional de Film de la Patmos. La sfârșitul lunii iunie, aici are loc un eveniment de trei zile cu curse de înot. Și, desigur, există o mulțime de plaje unice și superbe de care te poți bucura, cum ar fi Lambi și Psili Ammos. În apropiere se află insulele aproape nelocuite din Marathi și Arkoi, pe care merită să le explorezi. Vei întâlni acolo frumuseți naturale uimitoare. 

2. SIFNOS

O insulă cicladică unde ai nevoie de cizme pentru drumeții, dar și de flip flops pentru străbate satele și frumusețea naturală a insulei. "Sifnos Trails", rețeaua de căi ferate a insulei, care a fost dezvoltată puternic în ultimii ani, este una dintre cele mai mari din Marea Egee -  un un traseu de peste 100 km. Există 19 trasee marcate profesional care te duce la capele mici, aparent uitate de lume, temple antice, sate aparte, ferme și plantații de măslini susținute, bineînțeles, de priveliștile uimitoare ale Mării Egee. În fiecare a, insula găzduiește Festivalul de gastronomie cicladică, Nikolaos Tselemedes. Trei zile, în septembrie. 

3. NISYROS

Cunoscut pentru vulcanul său - unul dintre puținele active din Grecia - această insulă din Marea Egee a evitat dezvoltarea turistică, păstrând autenticitatea și evoluând într-o destinație favorită artiștilor. Este insula pe care te poți plimba în craterul hidrotermal al vulcanului (dacă ai curaj), să te pierzi printre frumoasele alei înguste, ornate parcă cu case albe, apoi să savurezi o băutură tradițională pe bază de migdale. Ajuns aici, relaxează-te la izvoarele termale din Băile Municipale și viziteează unele dintre cele mai bine conservate fortificații defensive antice din Marea Egee.

4. KEFALONIA

Cea mai mare insulă din Marea Ionică, Kefalonia este adorată pentru plajele sale uimitoare, pădurile luxuriante și pentru emoția trăirii poveștii din celebrul film „Mandolina căpitanului Corelli”. Frumusețile, însă, nu se opresc aici. Pe insulă locuiesc familii cu tradiții îndelungate în vinificație,  care și-au unit forțele și promovează soiuri indigene precum Robola. Așa că, ajuns aici, așteaptă-te la degustări de vinuri printre plantații de viță de vie. Așteaptă-te la parfumurile fine ale diferitelor soiuri de struguri... În timpul verii, Haritatos Vineyard, o proprietate rurală de 19 ani, decorată cu mobilier de epocă și picturi în ulei, găzduiește evenimente muzicale, degustări de vinuri și nopți cu filme în aer liber. Evenimente organizate în cooperare cu Festivalul de Film de la Marea Moema. 

Kefalonia găzduiește Festivalul Saristra, un eveniment anual pentru fanii indiei și muzicii electronice. Lansat în 2012, evenimentul a devenit o tradiție, fiind organizat printre ruinele satului munților Palia Vlachata. Un  sat superb, abandonat însă după ce a fost grav avariat în cutremurul din 1953, care a ridicat mare parte din insulă. Festivalul Saristra umple satul gol, cu muzică, dans, expoziții și cu tot felul de evenimentge tradiționale pline  de creație.

5. ZAGORI

Această zonă montană din regiunea Epirus este o adevărată bijuterie. Tradițional o destinație adorată de greci pentru vacanțele de iarnă, ea a devenit ușor, ușor, și un refugiu de vară a multor turiști străini. Acum, poți ajunge la ea mai ușor decât oricând, de la Atena și Salonic, datorită autostrăzilor Ionia și Egnatia (servite de aeroportul internațional din apropierea orașului Ioannina). Da, 2018 se anunță promițător pentru această parte uimitoare a Greciei. O zonă relativ nouă, de care să te bucuri acum la prețuri mai mici... fix din pricina nepopularității ei. 

Cu sute de kilometri de căi bine marcate, trecând prin păduri mature și chei adânci, pe poduri construite din piatră, care acoperă râuri și care leagă mănăstirile a 47 de sate, Zagori este un adevărat paradis pentru excursioniști. Traseele sunt bine marcate, ele fiind folosite și pentru evenimentul anual de atletism, organizat de la Zagori în fiecare vară. Dacă iubești alpinismul, poți întreaptă-te cu încredere spre lacul alpin Drakolimni sau spre unul dintre vârfurile înconjurătoare. Alternativ, optează pentru rafting sau canotaj sau, pur și simplu, pentru bălăceală în râuri sau piscine. Zagori se mândrește, de asemenea, cu cea mai bună lojă ecologică din lume în stațiunea Aristi Mountain Resort. Un loc care a câștigat primu loc la Premiile World Travel Awards din 2017.

6. HERAKLION

Dacă te gândești la Creta doar ca la o destinație de vară, atunci greșești. Rezervă-ți o vacanță aici în orice moment al anului și vei fi super încântat. Trebuie doar să fii sigur de transport 😊 Heraklion este impresionează fiecare turist cu atracțiile înconjurătoare, printre care și Palatul Minos din Knossos. În ultimii ani, el s-a bucurat de revenirea a șase muzee moderne și renovate, restaurante contemporane, oferind cele mai bune produse cretane. Adaugă la toate acestea energia tinerească a unui oraș studențesc, climatul său blând și accesibilitatea ușoară datorită zborurilor internaționale. Optează pentru o vacanță aici în primăvara sau la începutul verii.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii