5 locuri incredibile unde sa inoti in Grecia
» Oferte Grecia

17.07.2019 Grecia

5 locuri incredibile unde sa inoti in Grecia

E vară, plin sezon de vacanțe la mare în Grecia, Bulgaria, Turcia și alte destinații la care ai tot visat de-a lungul anului. Astăzi, însă, ne oprim pentru câteva clipe la Grecia. Acea Grecia accesibilă, la care putem ajunge cu mașina personală sau cu autocarul. Acolo unde prețurile de cazare nu sunt chiar high, iar atmosfera s-a păstrat de-a lungul vremii tradițională, grecească. Atât cât se poate. Acolo unde peisajele sunt de basm, apele limpezi ca de cristal și liniștea îți permit să simți plăcerea simple a unei vacanțe în Grecia. Iată o mică listă, a noastră, croită pe sufletul nostru. Poate te va inspira și pe tine, pentru viitoarea vacanță în Grecia. De ce nu?

1. SEYCHELLES - IKARIA (TOP)

Seychelles este plaja cea mai exotică din Icaria, insula grecească aflată în Marea Egee, la sud-vest de Samos. Gândește-te doar la ape reci și cristaline, care devin treptat adânci, nisip alb, pietricele palide și bolovani impunători, care-ți păstrează parcă un locșor la umbră în zilele toride de vară. Plaja a apărut în urma mai multor alunecări de teren cauzată de construcția drumului spre satul Magganitis, în 1985. De atunci, ea a devenit cea mai faimoasă plajă a insulei. Ia-ți adidașii în picioare. Ai un traseu de 10 minute de mers pe jos până la plajă și drumul este rustic, natural. Așa cum poate visăm mulți să ai întâlnim în vacanțe.  Bucură-te de o sesiune de înot și scufundări în apele sale incredibile. Vei rămâne fidel locului. Plaja Seychelles este situată pe coasta de sud a insulei Ikaria, la 25 km de Aghios Kyrikos.

2. MYRSINI, DIAPOROS – HALKIDIKI

O găsești luându-o spre Vourvourou, pe coasta estică a peninsulei mijlocii din Halkidiki. Închiriază o barcă și pornește spre insula Diaporos, unde te așteaptă plaja Myrsini. O plajă aflată pe partea de est, poreclită adesea „Hawaii”, „Lefki Ammos” și „Pisina” (piscină) datorită apei extrem de limpezi.. Pietrele albe și pinii completează paleta de culori ale plajei.  Așa că, după un selfie bine făcut, poți spune că ești în Hawaii.

3. LALARIA - SKIATHOS

Da, Lalaria este pe lista celor mai bune plaje din lume, și nu întâmplător. Pietrele albe mici („lalaria”) împreună cu apele sale turcoaz creează un cadru de o frumusețe unică, sălbatică. Situată pe malul nord-estic al orașului Skiathos, poți ajunge la Lalaria doar cu barca și doar când vremea îți permite. Fie optezi pentru o barcă privată, fie mergi într-o excursie opțională organizată din portul principal. dacă optezi pentru o barcă privată, ai grijă la rocile destul de ascunse din mare, în special în zone dinspre plajă.

4. Papa Nero Beach (Pelion)

Chiar lângă stațiunea de pe plaja din Agios Ioannis, ca o continuare, se află și plaja de nisip din Papa Nero. Enormă, cu nisip alb fin și ape turcoaz, Papa Nero este o minune pură. Din nefericire, este și destul de aglomerată în timpul verii, mulți vizitatori optând pentru relaxarea aici. Papa Nero este o plajă mare între Agios Ioannis și Dâmouuchari, în zona nord-estică a Pelion. Nu o confunda cu Kala Nera.
Papa Nero este despărțită de Agios Ioannis printr-un râu, dar există un pod de piatră care îți permite parcurgi drumul de la biserica până la centrul de vară, în doar 10 minute. Pescuitul este liber aici, iar în jurul mării sunt pietre micuțe. Plaja este bine organizată, cu șezlonguri și umbrele de soare.

5. EGREMNI – LEFKADA

Paradisul trebuie să arate așa: o nuanță de albastru-turcoaz indescriptibil, la baza unei stânci albe strălucitoare. Plaja Egremni din Lefkada este una dintre acele plaje pe care visezi să te trezești. Pe care le vezi în filme și la care visezi să ajungi. În 2015, un cutremur a distrus cele 350 de trepte care duceau spre plajă, făcând accesul posibil doar pe mare. Anul acesta, municipalitatea le-a reparat, însă mulți turiști continuă să opteze pentru calea maritimă. Îți recomandăm să o iei pe traseul vechi, la pas. Peisajele sunt de basm. Simți briza mării, te bucuri de sunetul valurilor și de simplitatea aceea grecească, pe pare parcă o regăsești tot mai rar. Ia-ți în rucsac apă și câteva gustări.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii